Сапраўдная беларуская кухня: морква з гарохам
4—5 морквінаў, 800 г свежага гароху ў стручках, 3—4 кавалачкі цукру, соль, кроп, 1—1,5 лыжкі масла, 0,5 лыжкі мукі, некалькі лыжак булёну.
Каб прыгатаваць гэтую страву з двух гатункаў гародніны, трэба спачатку моркву патушыць асобна, а гарох адварыць у падсоленай вадзе асобна да паўгатоўнасці. Затым моркву і адцэджаны гарох трэба змяшаць, дадаць масла, соль, муку, кроп, даліць булёну і патушыць да гатоўнасці. У посныя дні замест булёну можна выкарыстаць ваду, а масла тады пакласці трохі больш.
З кнігі В. Завадскай «Літоўская кухарка», 1854 г.
Падрыхтавала НБ
0
0
0
0
0
0
Салат з яблыкамі і курыцай — рэцэпт
 9
Сэндвічы з яечнай пастай — рэцэпт
 8
Каментары
Каб пакінуць каментар, калі ласка, актывуйце JavaScript у наладах свайго браўзера
Казахскаму міністру далі 24 гады за забойства жонкі
 5
Заўтра Радаўніца — дзень, калі жывыя наведваюць мёртвых
 9
«А гаўнюкі будуць заўсёды». Працяг сагі Сапкоўскага выйшаў у бліскучым беларускім перакладзе
 1
З'явіцца новая электронная латарэя, выпускаць будзе прадпрыемства на чале з былым ахоўнікам Лукашэнкі
 2
Кіраўнік Мінска наведаў Пекін
 1
Каб скарыстацца календаром, калі ласка, актывуйце JavaScript у наладах свайго браўзера