Галава дзіка (свінні)
1 галава дзіка (свінні), 0,75 л воцату, соль, 1 лыжка масла, 15—20 лаўровых лістоў, прыгаршчы духмянага перцу, набор карэння (морква, пятрушка, сельдэрэй), 5—6 цыбулін, 3—4 зубкі часнаку, хрэн або ягадны соус.
Вымачыць галаву на працягу некалькіх гадзінаў, заліць кіпнем, пачысціць, выняць язык, завязаць у сурвэтку і варыць у вадзе з воцатам, соллю, карэннем, цыбуляй і часнаком. Калі зварыцца, падаваць цёплай з хрэнам або ягадным соусам.
Калі галава дзіка падаецца на свята, то яе можна падаць і халоднай. Прыгатаваную азначаным вышэй спосабам галаву трэба тады астудзіць, упрыгожыць маянэзам, зялёнай пятрушкай, лімонам, тады страва будзе і смачная, і прыгожая.
З кнігі В. Завадзскай «Літоўская кухарка», 1864 г.
Падрыхтавала НБ
0
0
0
0
0
0
Салат з яблыкамі і курыцай — рэцэпт
 8
Сэндвічы з яечнай пастай — рэцэпт
 8
Кукурузныя аладкі з сырам чэдар
 1
Каментары
Каб пакінуць каментар, калі ласка, актывуйце JavaScript у наладах свайго браўзера
Чаму Шольц пасмяяўся на пытанні пра «Таўрусы»
 1
Як цяпер выглядае Сяргей Міхалок ФОТАФАКТ
 15
«Для бацькоў — балючая тэма». Студэнты расказалі, як спынілі навучанне за крок ад дыплома і не пашкадавалі
 4
Мукавозчык зноў стаў «Залатым пяром»
 12
За два месяцы да сканчэння тэрміну на Змітра Дашкевіча зноў завялі крымінальную справу
 11
МЗС пацвердзіла гібель беларуса ў швейцарскіх Альпах
 1
Каб скарыстацца календаром, калі ласка, актывуйце JavaScript у наладах свайго браўзера