Знайсці
07.01.2024 / 14:371РусŁacБел

Салат з ласосем, грэйпфрутам і авакада — рэцэпт

Сытны салат — гэта спалучэнне тэкстур: храбусткая зеляніна, сакавітыя цытрусавыя, тлусты ласось і шаўкавісты авакада.

Фота: Getty Images

Спатрэбіцца:

  • 2 філе ласося без скуры
  • соль буйнога памолу
  • свежамолаты чорны перац
  • 3 ч. л. аліўкавага алею
  • зялёная цыбуля (дзве цыбуліны)
  • 1 ярка-чырвоны грэйпфрут
  • 1 саспелы авакада
  • 2 ст. л. сцёблаў сланечніку, лісця крэс-салаты або іх камбінацыі
  • 1 ст. л. свежага соку лайма

Як гатаваць:

  1. Разагрэйце духоўку да 190ºC. Прыпраўце рыбу соллю і перцам, потым змясціце яе ў 22-сантыметровую форму для запякання. Апырскайце рыбу 1 сталовай лыжкай алею і пасыпце паловай зялёнай цыбулі. Запякайце, пакуль ласось не стане часткова непразрыстым у цэнтры, 10-12 хвілін. Пакладзіце прыгатаваную рыбу на талерку і дайце ёй астыць.
  2. Разламіце рыбу на буйныя кавалкі і раскладзіце па сервіравальных талерках. Зверху выкладзіце на кожную грэйпфрут, авакада, зеляніну і зялёную цыбулю, што засталася. Прыпраўце соллю і перцам. Змяшайце 2 сталовыя лыжкі алею з сокам лайма і прыпраўце соллю. Паліце запраўкай кожны салат.

 Больш пра ежу:

Не выкідвайце лупіну грэйпфрута — яна яшчэ можа быць карыснай

Ведаеце, навошта скрыня пад духоўкай? Вось тры сакрэты духовак, якія дапамогуць рыхтаваць навагодняе застолле

Падборка калядных дэсертаў: цытрусы ў шакаладзе, «снежныя» капкейкі і мандарынавая пана-кота

Адзін з беларускіх мясакамбінатаў выпусціў каўбасы з аліўкамі, фісташкамі і нават вугалем

Nashaniva.com

Хочаш падзяліцца важнай інфармацыяй
ананімна і канфідэнцыйна?

Клас
5
Панылы сорам
1
Ха-ха
1
Ого
0
Сумна
1
Абуральна
0
0
Жвір/адказаць/
07.01.2024
Гэта О! Тут няма сумневаў.
Каб пакінуць каментар, калі ласка, актывуйце JavaScript у наладах свайго браўзера
Каб скарыстацца календаром, калі ласка, актывуйце JavaScript у наладах свайго браўзера
ПНАЎСРЧЦПТСБНД
12345
6789101112
13141516171819
20212223242526
2728293031