Написать новость
Найти
4
Жвір / ответить
19.01.2020 / 10:41
Тут такое ўжо давалі некалі, і я ўхваліў быў.
6
хамса / ответить
19.01.2020 / 11:50
о, гэта сапраўды варта.. я рабіла некалі.. толькі па традыцыйным рэцэпце - з трыма начынкамі (рыс, курыца, грыбы).. таксама цеста можна ўзяць слаёнае, а ў начынкі дадаць сыр
13
хамса / ответить
19.01.2020 / 11:51
а чаму не сказалі, што гэта расейскае блюда? (таму што на нн не ўхваляюць усё расейскае?)) “Это один из самых известных русских пирогов, вершина национального кулинарного искусства. Долгое время курник был непременным угощением русского свадебного стола. Его делали многослойным, высоким и богато украшали фигурками из теста. Теперь курники пекут просто в торжественных случаях или просто так.”
1
Грамазека / ответить
19.01.2020 / 12:14
Ничога не зразумеу, але упэуняны што гэта смачна
9
хамса / ответить
19.01.2020 / 16:05
Вольга Чарнова, дык чаму мы гатуем расейскі царскі вясельны пірог менавіта зараз? (пасля асабліва цікавых падзей на новагодзе - нафтавы канфлікт, змяненні ў канстытуцыі рф)? асаблівае заданне Рэда?)
7
хамса / ответить
19.01.2020 / 16:15
Рээд.), а чаму ў мяне зараз пры адкрыцці тэмы замест фота толькі два простакутнікі? адзін шэры тыпу бетонны, а другі то галубы, то аранжавы (ці жоўты?)) і частка тэксту згубілася і імя аўтаркі.. але.. пры першым адкрыцці я ўсё бычыла і прачытала) мне спадабаліся фоты і смачны тэкст) дык вось.. асабліва мне спадабалася, што гаспадыня не замарочваецца, каб дзеля прыгожага фота набыць (ці папрасіць у сяброўкі)) новую патэльню і т.п… а паказвае ўсё, як ёсць.. маладзец.. гэта падкупляе) аднак.. хм.. а што, калі наадварот? а што калі гаспадыня мае найлепшы бліскучы посуд і т.п…, а просіць для спецфота на нн (вой, пашкадуйце нас бедненькіх) посуд і т.п. у сяброўкі сваёй Фядоры?)
9
хамса / ответить
19.01.2020 / 16:44
а я шчэ ў гэтай тэме прадублюю (можна, Мад.?)) тое, што ціснула ўчора.. для асаблівых гурманаў і гаспадынь) такім чынам.. “а ці ведаеце вы, што.. ёсць такое блюда “Пути́н (Poutine) Из чего: картофель фри, политый густым коричневым соусом и посыпанный свежим молодым рассольным сыром. Картошка — хрустящая снаружи и мягкая внутри, соус — в меру жирный и соленый, а у слегка расплавленного сыра восхитительная упругая и эластичная текстура. Где пробовать: это канадское национальное блюдо, рожденное во французской провинции Квебек. Лучший путин подают в Монреале в ресторане La Banquise.””
2
ЯНКА / ответить
20.01.2020 / 02:27
★ КУРНІК З ХАМСОЮ ★ Хамса, я толькі зараз даведаўся, што курнік — гэта ня тэй, хто зашмат курыць. І з вашых словаў, што наш «скурнік» — расейскае, у-у-у, блюда! ★ Між тым тутака, у расейскае сталіцы, пра яго ня толькі я ня чуў. Затое ва ўсіх на слыху й на зубох тульскі «п'янік», мясцовыя хлябцы, самса, бяляш, «ліпёська» й шаўрма. І яшчэ, вядома, безьлічныя булачкі (не, ня з мухамі) з каКлеткамі ў розных паўсякутных амэрыканскіх забягалаўках кшталту Макдаўна й Старбакса. ★ Так, я не гурма'н-дурман. Таму мо' ваш «ісьцінна расейскі» курнік мяне покуль і не дзяўбануў. :) ★
1
Жвір / ответить
20.01.2020 / 06:44
Хамса, Вы памылкова блытаеце Русь і Расею. Таму й рускія стравы залічылі да расейскіх,..і пайшло ў Вас, і паехала, па калдыбанах, надаўбнях, па хмызах ды гушчарне... Прадзірайцеся ўрэшце да сьвятла, на роўны ды шырокі шлях ведаў ды лёгіцы... :) У Расеі, акром страваў з рэпы, нічога свайго ў кулінарыі няма. Памятаеце, што пасадзіў дзедка ? Ну, вось Вам...
3
хамса / ответить
20.01.2020 / 12:17
Жвір, Русь - маеце на ўвазе Украіну.. чытаем: "Был распространён в Южной России, особенно среди донского и кубанского казачества.".. гэта што?
3
хамса / ответить
20.01.2020 / 12:23
"гэта ня тэй, хто зашмат курыць".. ЯНКА, не сказаць, што вы зусім не правы ў сваім дапушчэнні) "По одной из версий название блюда произошло от того, что курники часто набивали курицей. На севере курником называют небольшие пироги с рыбой [так што і з пірагом з хамсой патрапілі)]. Также существует версия, что своим названием курник обязан выходящему, как бы «курящемуся», при приготовлении в верхнем отверстии пару"
3
хамса / ответить
20.01.2020 / 12:34
"Між тым тутака, у расейскае сталіцы, пра яго ня толькі я ня чуў".. ну дык не дзіва, калі вы па адных толькі "забягалаўках кшталту Макдаўна й Старбакса" ходзіце) пагугліла - шмат кафэ і рэстаранаў у маскве, дзе падаюць курнік (у тым ліку дарэчы і ў Штолле).. а ёсць увогуле рэстараны з рускай печчу.. дык там магчыма атрымаеце курнік з печы.. увогуле традыцыйны)
0
Жвір / ответить
20.01.2020 / 14:14
>хамса ,<------- калі ўвогуле з'явілася тое Данское казацтва ? Другая палова 18 ст. А ва Ўкраіне гэтая страва задоўга да Данскога казацтва вядома была... Менш у вікіпедыях завісайце... У Расеі нічога свайго не было створана, ўсё стырана ў час іхных паходаў на суседзяў... Хто іхных цароў навучаў ? Сымон Полацкі. Скуль маскавіты тэхналёгіі ды культуру да сябе перлі, ды людзей адукаваных, рамесных ? З Літвы, Галяндыі, Нямеччыны... А ўжо такія рэчы, як стравы - дык і падаўна заемствавалі, альбо праз вываз літоўскіх людзей да сябе ў халопшчыну, у часе сваіх захопніцка-рабаўнічых войнаў...
4
хамса / ответить
20.01.2020 / 18:52
“Менш у вікіпедыях завісайце...” угу, а слухайце Жвіра? які ўвогуле нічога не чытае, затое любіць міфы.. у тым ліку і сачыняць.. гугл знайшоў ва Ўкраіне толькі дзве вёскі пад назвай Курнікі.. у Беларусі дарэчы таксама такая вёска ёсць у Вілейскім раёне.. пірагі з такой назвай ва Ўкраіне - не-а - не знайшоў..
4
хамса / ответить
20.01.2020 / 19:05
“У Расеі нічога свайго не было створана”.. расейцы, якія перапісваюць (перавіраюць) нашу гісторыю ці замоўчваюць яе, тое самае сцвярджаюць пра нас - “ды ў вас жа нічога няма й не было.. усё мы вам далі”.. дык вы робіце тое самае ў адносінах да іх (што канечне зразумела - хаця б у якасці помсты)).. але ну.. мякка кажучы няправільна.. такім чынам вы прыпадабняецеся ім.. вам гэта падабаецца? бачу, што падабаецца.. ды вы тыпу расеец, Жвір) а мусілі б быць лепш.. вышэй за ўсё гэта.. што вам больш важна - праўда (якая б яна не была) ці міфы? бачу, што міфы..
4
хамса / ответить
20.01.2020 / 19:27
“ўсё стырана ў час іхных паходаў на суседзяў”.. ці ў госці) а ў іншых, што думаеце - не так? толькі беларусы нешта з нуля ствараюць, не падглядваючы ні ў кога, так? ваша маці мае вялікія кулінарныя сшыткі, у якія яна ўпісвала рэцэпты, што пачула ад сябровак? мая мае.. яны тоўстыя такія, таўсцейшыя за Біблію), бо туды шчэ шчодра ўклейваліся рэцэпты, выразаныя з газет і часопісаў.. ды што там казаць.. у мяне самой недзе збіраюць пыл у шафе стосы кулінарных часопісаў і газет - купляла, калі не мела інтэрнэту) усе (ну не абсалютна ўсе канечне.. ёсць геніі.. але іх адзінкі) адзін у аднаго падглядаюць.. ці прыходзяць да аднаго і таго ж (ёсць за такі выраз, што думкі лунаюць у паветры) быццам бы незалежна.. вось, як з вынаходніцтвам радыё.. і гэта нармальна.. …зараз спакушуся на святая святых.. на дранікі) вось скажыце, колькі стагодзяў таму бульба прыйшла ў Беларусь? а ў Паўднёвай Амерыцы пачынае культывацца 9-7 тысяч год таму.. натуральна кухні тых краін налічваюцы куды больш страў з бульбы, чым наша (больш за тое “Утверждается, что в календаре инков существовал следующий способ определения дневного времени: мерилом служило время, затрачиваемое на варку картофеля, что приблизительно равнялось одному часу. То есть, в Перу говорили: прошло столько времени, сколько ушло бы на приготовление блюда из картофеля”).. сумніўна, што няма ў іх дранікаў)
3
хамса / ответить
20.01.2020 / 19:37
“Таму мо' ваш «ісьцінна расейскі» курнік мяне покуль і не дзяўбануў. :) ★”.. ага.. жывем (зарабляем) у презренной [)] мацкве, але откушывать ізволім тамака выключна ў амэрыканскім Макдаку.. а ў родную некалі Беларусь пастаянна шлем пяціконцыя зорачкі) ЯНКА-ЯНКА, дык чым вы лепш за расейцаў, якія на словах ганьбяць усё заходняе, а самі адпачываць, купляць аўто і інш. хочуць толькі там?
4
хамса / ответить
20.01.2020 / 19:47
і шчэ, Жвір, мы тут з дзяўчынкамі [)] пра кухню гаворым на кухні.. а вы ў 14:14 пра што? зноў пра сваё мужчынскае - пра крывішчу-вінішчу) (“вываз літоўскіх людзей да сябе ў халопшчыну, у часе сваіх захопніцка-рабаўнічых войнаў”).. эх, Жвір.. даўно пара прасціць і адпусціць (жорсткасці ва ўсіх хапала і хапае.. асабліва ад суседзяў.. ну такая ўжо прырода чалавечая).. і рухацца далей.. такі шлях джэдая
1
ЯНКА / ответить
20.01.2020 / 22:17
★ ГУРМАНІЗАМ ШТОЛІ? ★ Хамса, ваш допіс за 12:34 яшчэ раз засьведчыў, што жанчыны больш адданыя ідэям гурманізму, палымянаму варызму й морс-ізму. ★ А я... Нават калі б у мяне было дос' грошай, наўрадці соўгаўся па рэстарацыях. Яшчэ па Мінску памятаю, пайшлі (са сваей) жонкай у адну такую й чакаем афіцыянта. Чакаем... Чакаем... Чакаем... Чакаем... А побач нейкі чалавеча, не дачакаўшыся, абмяк, другі даў групака пад стол. І навошта, пытаецца, такое марнатраўства часу?! ★ Так, «Штоле» я спытаў — гэта сапраўды сьмертазабойчыя пірагі ў самым добрым і ласкавым сэньсе слова. Дык я думаў, тое смакоцьце з запечанаю курыцай ці «мухаморамі» — нейкая нямеччына кшталту калядных штоленаў. А насамрэч, гэта расейскі (с)курнік і ноў-гаў з закосікам пад фрыцаў. М-да, не паважаюць у Масковіі сваё... ★
1
ЯНКА / ответить
20.01.2020 / 22:51
★ Хамса: «Дык чым вы лепш за расейцаў, якія на словах ганьбяць усё заходняе..?». ★ Гэта ня так. Ганьбяць толькі адданыя поц-рыёты й мо' па тэлебачаньні, прытым у няшчырых прапагандысцкіх перадачах. ★ Насамрэч жа яшчэ трэба пашукаць народ, які так бы недапаважаў сваё. Гэта й занядбаньне архітэктуры (загледзьце ролікі Варламава), і енкі, што «ВАЗ як таз», і нават, возьмем дробязь, перавага беларускаму ці летувіскаму піву перад сваім, насамрэч, ня горшым. А колькі прыкладаў, калі тутэйшыя вытворцы даюць вырабам замежныя назвы, бо ведаюць, што землячкі сваё ня любяць! :) ★
3
хамса / ответить
21.01.2020 / 00:53
“★ ГУРМАНІЗАМ ШТОЛІ? ★” апісаліся штоле трохі, ЯНКА?) не гурманізмам, а гуманізмам, э)
4
хамса / ответить
21.01.2020 / 01:03
“Так, «Штоле» я спытаў — гэта сапраўды сьмертазабойчыя пірагі ў самым добрым і ласкавым сэньсе слова.” га★но пірагі, скажу я вам.. прычым нам (з мужам)) ніколі б не прыйшло ў галаву каштаваць іх.. пакаштавалі так.. у гасцях.. дык зноў паўтару - га★но пірагі) а вось куўурнік.. прыгатаваны правільна (спрасіце ў мяне ці ў Вольгі Чарновай)), во то рэч))
2
хамса / ответить
21.01.2020 / 01:24
дарэчы, ЯНКА, мая “дурная”) галава ўсё больш схіляецца да такой версіі: “что своим названием курник обязан выходящему, как бы «курящемуся», при приготовлении в верхнем отверстии пару”) ну ціпа таго) …выходящищий пар.. ооо... мне б такое)))
0
Жвір / ответить
21.01.2020 / 03:55
хамса, чытайце кнігі, цікаўцеся гісторыяй. Я не з пальца высмактаў тыя высновы, у адрозьненьне ад Вас з Данскім казацтвам... :) Што да дзевачак з кухні, дык я зь імі спрачацца ня кідаюся, спасылаючыся на вікіпедыю, чаго й колькі пакласьці ў рондаль, калі Вы не заўважылі, бо яны гэта ведаюць лепш. Спадзяюся думка зразумелая ?...:)
2
хамса / ответить
21.01.2020 / 12:39
"чытайце кнігі".. на стос маіх каментароў вы павінны былі выдаць стос сваіх (звычайна ж вы так робіце).. а выдалі такую банальшчыну.. самі-то якую апошнюю кнігу (ну акрамя чэкавай канечне)) прачыталі і калі? і як заўсёды сыходзіце ад адказу.. у ваду.. кэп) дык што там з курнікам ва Украіне? знайшлі яго там ці не?
2
Максим Дизайнер / ответить
21.01.2020 / 13:33
Тесто - очень стремное. Это г в Москве на каждом вокзале, в каждой фастфудной рыгаловки продается, никто не берет. А тут оказывается - "высокая кухня". Ну, а че, в стране, где национальное блюдо - сочащийся маслом картофельный крахмал и самса, напичканная 1000-й ингредиентов, невеста.
2
Жвір / ответить
21.01.2020 / 14:51
>хамса ,< вы павінны былі выдаць стос сваіх ><----------- Рацыя. Ня выдаў стос... Прычыны дзьве: 1) мой талент выкладаць сутнасьць двума словамі, то бок коратка й ясна, і 2) мае трапяткія ды ўзьнёслыя пачуцьці да Вас - калі адказваю на Вашыя камэнтары, дык аж ня дыхаю... То бок, задыхнуўся б, столькі пісаць...<самі-то якую апошнюю кнігу прачыталі і калі?><------------ "Таямніцы беларускай хаты". Цікава й падрабязна апавядаецца пра традыцыйную будову беларускай хаты, абстаноўкі, з тлумачэньнямі. Пачынаў быў раней чытаць гэтую невялічкую кніжачку, але нешта мяне перарвала тады, а цяпер во дачытаў, доўгім ды цёмным вечарам, на двох з кан'ячком, ля каміна. <дык што там з курнікам ва Украіне? знайшлі яго там ці не?><--------------Вой, там чаго толькі няма з таго выпяканьня. Думаю, што й "Літоўская гаспадыня" яго мае, можа назва хіба іншая будзе. У Латвіі такую страву, вунь, у "Пірадзыні" прапаноўвалі некалі, толькі назва іншая была. Знайшлі мне расейскае... Ых, раблю ўдых...:)
1
хамса / ответить
21.01.2020 / 19:31
Дизайнер, цеста мінімум, начынкі максімум.. што вам не так?) і не веру вам, што ў “фастфудной рыгаловки” прадаецца.. ды шчэ ў кожнай
1
ЯНКА / ответить
21.01.2020 / 19:38
★ Хамса (00:53), якім бокам вы да гуманізму? Гамонка была пра гурманізам ці гурманства. ★ І паўтару зноў: я спытаў даволі смачныя пірагі «Штолле». Калі ж вам пад відам гэтых і іншых пірагоў — за рэальнымі й віртуальнымі сталамі — увесь час суюць лайно, то... То паглядзіце на сябе й на свае глузды праз ваш вечна незапінаючыся рот у люстэрка! І ня сьпіхвайце віну на іншых. ★ :)))
1
хамса / ответить
21.01.2020 / 19:56
“Насамрэч жа яшчэ трэба пашукаць народ, які так бы недапаважаў сваё”.. гэта так.. і гэта прызнаюць самі расецы.. (прызнаюць жа?).. але чаму так? гэта нейкі комплекс?
1
хамса / ответить
21.01.2020 / 20:11
"Таямніцы беларускай хаты".. і якімі цікавосткамі можаце падзяліцца?) у хаце ўсё мела сакральнае значэнне.. гэта выбудоўвалася стагодзямі.. а зараз ідзе.. перабудова.. тыя хаты ў прагрэсіўнай ступені меншаюць і замяняюцца кватэрамі ці катэджамі.. катэджамі часам прыгожымі (нават з бярвення)).. гэта ўсё добра канечне (жыццё павінна лепшаць), але.. гэтыя новыя дамы не маюць таго (сакральнага значэння, рытуалаў), што было раней.. ну хіба гэта замяняюцца фэн-шуем і т.п. - далёёёка не сваім.. а з гэтым страчваецца частка душы народу, не? п.с. што з той кніжкі прымянілі ў сваім палацы ля мора?)
1
хамса / ответить
21.01.2020 / 20:21
ЯНКА), “Хамса (00:53), якім бокам вы да гуманізму?”.. такім жа, як і вы)) ну проста слова “гурманізам” я ўпершыню пачула, вось і падумала, што апісаліся) “То паглядзіце на сябе й на свае глузды праз ваш вечна незапінаючыся рот у люстэрка!”.. адрасуйце гэта найперш сабе, гледзячы ў сваё люстэрка.. я вашыя доўгія пасты, пазначыныя мноствам пяціконцых зорачак (самі прысвойваеце сабе зоркі героя, як брэжнеў?)) не чытаю (хаця нешта цікавае ў іх часам ё)).. а глуздоў у мяне няма - гэта так) не падабаецца мне чамусьці гэтае слова.. ёсць мозг, розум.. а “глузды” прызнаю толькі ў адным значэнні - з’ехаць з глузду)
1
хамса / ответить
21.01.2020 / 20:42
і гэта, ЯНКА, забыла сказаць) пра “ваш вечна незапінаючыся рот”.. у жыцці я маўклівая.. як сапраўдная рыбка.. з-за чаго камлексавала ўсё жыццё дарэчы)
0
Максим Дизайнер / ответить
21.01.2020 / 21:56
хамса , Курники с Москве под каждым забором продают. Это самса с курицей. Но здесь еще напихали пару слоев грибов и еще чего-то. Не покупают, потому что настоящая самса - это гора рубленной кубиками, обжаренной в казане, говядины с красным соусом. Курица никому не нужна. По цене разница в 50 белорусских копеек.
Чтобы оставить комментарий, пожалуйста, включите JavaScript в настройках вашего браузера