Написать новость
Найти
0
Васіль / ответить
12.06.2019 / 16:40
Малайцы, што скажаш. Цяжка робяць, але ж жывуць!
2
Мордехай В. / ответить
12.06.2019 / 17:07
Цiкава... Няўжо ў Беларусi нiхто не марозiць ягаду? Нi дзярж кансервы, нi прыватныя марожаншчыкi?
2
Ліцьвін металіст / ответить
12.06.2019 / 17:08
Будуйце вытворчасьці, рабіце сочыва, кансэрвуйце, за прамысловай апрацоўкай будучыня, ці хочаце сыравіну як ў сярэдневеччы прадаваць.
3
Раман / ответить
12.06.2019 / 17:08
Чарговы раз кажу:- будычыня за прыватнай уласнасцю на зямлю
2
Ну что сказать / ответить
12.06.2019 / 19:29
Ліцьвін металіст, гладко было на бумаге, да забыли про овраги. Как у вас все просто.
5
Дэн чык / ответить
12.06.2019 / 21:25
Ліцьвін, каб стварыць вытворчасць патрэбна зямля. Успамінайце 3 фактары вытворчасці-капітал, праца, зямля. У РБ пакуль без праблем толькі праца. Калі нават дастаткова капіталу- то зямлі- нямашака!  Вытворчасць у паветры не падвесіш і на арэндных плошчах не памесціш, бо акупаецца доўга, а паперці адтуль могуць хутка. Практычна ТОЛЬКІ з-за адсутнасці прыватнай уласнасці на зямлю у нас і няма дробнай вытворчасці. Тыя, якія ёсць- гэта самыя адчайныя, без перспектывы. Аб чым тут казаць, калі ў нас адна кантора здолела развіцца ў сферы гандлю, я цяпер супраць яе ствараюць спец.закон, каб яна не магла развівацца далей. Дзе яшчэ ёсць такое дзікунства???  Мне не падабаецца гэта кантора, але ж і так паводзіць сябе дзяржаве нягожа. Якія інвестары сюды ўкладуць грошы, калі яны штучна абмежаваныя ў сваім росце. А бізнес гэта няспынны рост і развіццё, па-іншаму не бывае, інакш банкрут. 
2
Грамазека / ответить
12.06.2019 / 22:46
Канцентрат рабиць и соки прадаваць
1
Скураныя крылы / ответить
12.06.2019 / 23:05
Ліцьвін металіст, у сярэдзіне 80 -х, так атрымалася, жыў каля 2 год у Чэхаславакіі (тады так звалась).  Менавіта так там і рабілі, як Вы прапануеце.

0
Скураныя крылы / ответить
12.06.2019 / 23:44
Дэн чык, дык што гэта за таямнічая кантора і хто ўладальнікі?

4
Vic / ответить
13.06.2019 / 00:21
Ліцьвін металіст, твой совет похож на "Бегайте быстрее" для тех, кто воду дуршлагами носит. Когда напрямую из бюджета "агрокоманда" ворует такими темпами, никакое суперэффективное новое производство не поможет. Тебя задавят налогами, чтобы скомпенсировать уворованное. И аппетиты у фюрера растут, нефтянка-то застопорилась. Или ты реально думаешь, что если украли из бюджета, или построили ледовый дворец, то это где-то далеко и никак не касается местного базарчика?
1
Юзік Крулеўскі / ответить
13.06.2019 / 09:54
Хацеў разумную пэч напісаць... Але, гляджу, шмат хто думае як я. Я таксама хацеў сказаць, што трэба арганізоўваць сваю вытворчасць. Ну, хаця б які рэгіянальны кааператыўны цэх (заводзік) па вытворчасці сокаў. У нас жа ўсе сокі ў крамах ці то з Расеі, ці то з Украіны. Я ўжо не кажу, што тыя сокі можна пусціць і на харошы вінчык, а не барматуху. Але відаць бракуе арганізатара, адмыслоўца, які б узяў на сябе смелаць арганізаваць гэта ўсё, узяць крэдытыі ў банку, а самае галоўнае -- меў бы ўпэўненасць у поспеху.

У якасці прыкладу могу назваць жыхароў мястэчка Пліса (ля Глыбокага), якія за "польскім часам" стварылі малачарскі кааператыў, які паспяхова развіваўся. У ім працавала да 800 чалавек. Закупілі фінскае абсталяванне. Выраблялі сыры і масла на экспарт. Прафесары Віленскага ўніверсітэта напісалі пра кааператыў некалькі кніг. Ды й сам прэзідэнт Ігнацы Масціцкі прыязджаў пачаставацца сырамі.

Зрэшты, што тут казаць -- дзяржава гранічна не зацікаўленая!!!! Вось тыдзень таму праязджаў ля былога агра-турыстычнага цэнтра "Салаўіны гай" на Пастаўшчыне. Арганізаваў гэта, дарэчы, Герой Сацыялістычнай працы Адольф Валодзька. Усе квітнела! Вальеры са страўсамі і рознымі экзатычнымі жывёламі і птушкамі! Добрая кухня! Дзясяткі машын стаяла дальнабойшчыкаў, турыстычныя аўтобусы... Вось які гад прыдумаў такое знішчыць??? Дзе былі вальеры з жывёламі -- абаралі і засеялі, а то ўжо асіннікам заросло. Не любіць дзяржава прыватную ініцыятыву!
0
Жвір / ответить
13.06.2019 / 10:46
Юзік Крулеўскі
цэх (заводзік) па вытворчасці сокаў.
A ci davodzilasia Vam kali zakaštavac` vina z truskaūki ??? Niekali, tak zdarylasia, bylo jaje šmat naraslo, dyk adzin admysloviec pastaviu vino... Napoj atrymaūsia prosta čaroūny... Naturaļnaja prazrystasc`, ciomna-barvovy kolier, vodar ablokaū, asvietlienych apošnimi promniami zachodziačaha sonca na Kupaļlie... A chto jaho vypivaū -  u taho nimb vakol halavy prajaūliaūsia,..na chvilinku, što prauda...

Usim raju pasprabavac`...
4
Satan / ответить
13.06.2019 / 12:35
Юзік Крулеўскі,На100ящий от Савушкина, Сочный из Бобруйска, ABC из Гродно, №1 от Лето-Трейд... мало беларуских производителей? Ну, откройте своё производство и займитесь, чо. Такие все простые эти бизнесмены из комментов.
А вот заморозка ягоды - да. В основном замороженная ягода в магазинах лежит польская. Но этой зимой покупал беларускую замороженную вишню. Кто производитель - не помню.
6
Satan / ответить
13.06.2019 / 13:25
А ваще... эта сказка про клубнику и малину как сказка про всю Беларусь. Пока Россиюшка хавала эту клубнику тоннами - все были довольны, щастливы и рубили кэш. Как только лавочка прикрылась - началось вечное беларускае нытьё. А что собсно вы хотели? В Польше этой клубники и малины своей завались. А Беларусь столько не схавает. Это не самые ходовые ягоды. Собственно, я мало смысла вижу даже в их заморозке, разве что делать миксы из ягод типа для компотика. Кстати, я такого в продаже не видел, дарю идею)
Для соков малина и клубника тоже не очень идут. Для бухлишка... пил я настойку на малине и вино из клубники тоже пил. Норм. Но нужно понимать, что это тоже не ходовые напитки (особенно в РБ, где все вокруг глушат водку). Позволить себе такое производить может только большой завод в качестве увеличения ассортимента. Вот как производят кальвадос. Производил значит Пинский винодельческий завод десятелетиями бырло из яблок и вдруг кому-то там пришла мысль, что можно производить на только бырло. И в итоге довольно неплохой кальвадос у них получился. А я пил какбэ и французский кальвадос тоже, могу сравнить. Тем не менее, если бы они производили только один кальвадос, то давно бы прогорели. Ибо кальвадос - это не водка.
Так что тут особенно выхода нет. Или ныть дальше, что мою клубничку никто не покупает или перепахать поле и засадить таки голубикой. Эта гадость продастся. Кстати да, не отказался бы щас от ликерчика из голубики)

0
Юзік Крулеўскі / ответить
13.06.2019 / 14:08
Satan,

Такие все простые эти бизнесмены из комментов.
===================
А вось і не ўгадалі -- не такі я ўжо і просты "из комментов". Ну, скажам так -- дырэктар ПП. Праўда, трускаўкі не вырошчваю. Аднак, вельмі часта даследую прыватную ініцыятыву і на гэтую тэму нярэдка пішу.А морожаную клубніку -- гэтую дрысню -- еш сам! Я лепш соку клубнічнага палескага зімой пап'ю.

0
Юзік Крулеўскі / ответить
13.06.2019 / 14:26
Жвір,

Не, дзядзька! Вінаградам засадзіў сваю фазэнду! Ёсць і кіш-міш, такі вінаградад без костачак. Адзін раз зрабіў віно, тры гады адстаяла, нават забыўся. А тут рэвізію рабіў у сваёй гаспадарцы. Знайшоў 10-літровую бочку.  Трэба пакаштаваць, думаю. Адзін фужэр (піўны) глынуў. Не кранула! Другі фужэр. Не кранула! Трэці фужэр... Ужо нічога не памятаю! Скасіла напавал! На смак атрымалася як партфейн.

Віно з трускавак? Цікавая прапанова! Займусь наступным годам.... Кажуць, што файнае віно атрымліваецца з акцінідыі (сваяк ківы, ліяна такая), мае мускатны смак. У мяне расце. 
2
Satan / ответить
13.06.2019 / 14:37
Юзік Крулеўскі,А я лично к клубнике безразличен. В любом виде. Но, если морозят её, то кто-то покупает. Наверное)
0
Жвір / ответить
13.06.2019 / 15:03
Юзік Крулеўскі,
Віно з трускавак? Цікавая прапанова! Займусь наступным годам...
Abaviazkova zajmiciesia ! Nimb harantujecca. Surjozna kažu ! 

Mahu i recept Vam prapanavac`, alie nie ciapier, ciapier ja ad jaho dalioka. A recept nie z prostych. Heta niekali malymi znajšli my na haryščy knihu "Vina i vodki", 1908 hodu vydaņnia. Staryja nam jaje nie addali. Bylo ū joj kalia 300 staronak, nadrukavanych tymi jašče litarami, z "i" i "ъ". A stryječny brat, jon byū užo padlietkam, pierapisaū byū koļki receptaū vinaū... I jany cudam zachavalisia. Škada, što kniha nie zachavalasia. Moža jaje chto z svajakoū i maje ciapier, alie ja nia viedaju. Vos` tak vos`... :))

Darečy, klimat u Bielarusi calkam dazvaliaje vyroščvac` dobruju syravinu pad jakasnaje vino i čaču. Uzhadajcie na Sabile (Latvija), tam kryžaki, u 14-m. stahoddzi zasnavali vinahradnik i cisnuli vino dy čaču (pacikaūciesia ū internecie). Dyk jon i ciapier jašče funkcyjanuje, i znachodzicca ū Knizie rekordaū Hinesa, jak samy paūnočny vinahradnik, cipa taho. Možna i vino z jahonaha ūradžaju zamovic`. U čas Sviata horada, tudy zjazdžajecca plojma narodu, i, miarkuju, vypivajuc` usio... A čamu ū Bielarusi nieļha takoje (jašče i liepšaje !) zabacac` ???
1
Мордехай В. / ответить
13.06.2019 / 15:29
Я вось бачыў у паўднёвай Азii ў гандлёвых цэнтрах аўстралiйскую ягаду - чарнiцы, клубнiцы, малiны.. Любыя. I frozen (марожаную), i chilled (ахалоджаную) - зразумела даражэйшую.
Але ж фермеры гэтаксама тамака ў гарах вырошчваюць клубнiцы тыя самыя - па запаветах каланiзатараў... I там iмi хоць заешся. Дзеткi за машынаю бягуць - мiстэр, купляй ягады! Але... праз 60-80 км ужо няма. Бо згнiе на спёцы, там ужо мясцовыя дзеткi манга прадаюць з пiтайямi.
Па той жа самай прычыне. Не было вытворчасцi ды лагiстыкi нармальнай. А зараз стала з'яўляцца - дык самi пачалi гнаць на экспарт у Эмiраты ды Аравii.

Упэўнены, што яшчэ гадоў 5 таму якiясь там мiжнарондныя пастаўшчыкi ягады для марожаных набораў ды фруктовых напаўняльнiкаў лёгка б узялi, пад таёжны рынак. Але яны ўжо набудавалi заводаў у чарназёмных абласцях Расii.

Тут жа ж бачыце, як гэта быць маленькаю часткаю мона-рынку - гэта значыць, што да вас прыйдуць з Масквы i Пiцера, таму i прыходзяць толькi там, дзе ёсць магчымасць арбiтражу, г.зн. прыбытку на рознiцы коштаў. Як у тых сырах ды масле. А калi клубнiцы выгадней рабiць у Белгарадзе, а гарох - у Краснадары, выбачайце калi ласка. Неяк круцiцеся. У ЕС - дзе шмат маленькiх рынкаў усё б было крышку iнакш... Але.
Чтобы оставить комментарий, пожалуйста, включите JavaScript в настройках вашего браузера