Написать новость
Найти
0
Уладзімір Скрабатун / ответить
23.09.2015 / 13:57
Я й сам люблю вырасціць нешта экзатычнае. Тры гатункі вінаграду ёсць: Ёдупэ (сіні, селекцыя), Алёшанькін (светлы, купіў у нейкага барыгі на рынку, спецы кажуць, што ніякі не Алёшанькін, але смачны з мускатным смакам) і кіш-міш (расце ў цяпліцы, вельмі салодкі). Але ж гэта -- поўнач Беларусі, не Палессе. Праўда, у майго знаёмага -- 40 гатункаў вінаграду і ён ля Глыбокага трымае адмыслова хутар, удзельнік розных вінаградных тусовак, яго фоты ёсць у розных даведніках. Рос у мяне і персік елгаўскай селекцыі, усё Глыбокае прыходзіла на экскурсіі, гадоў пяць добра пладаносіў, пад 60 і болей пладоў. Дык ляснуў, не перажыў зіму з частымі адлігамі. Пра інжыр -- вельмі цікава, не думаў, што ў нас можа расці! Мяне не пакідае думка, што Беларусь і сама магла б прадукаваць добрыя гатункі вінаў, а таксама вінаградныя сокі, разынкі... Як раз гэтай справай маглі б заняцца фермеры.
0
Цёмная кабылка / ответить
23.09.2015 / 14:24
Ну што ў яго за маскоўская ўніформа?
0
МатрУна / ответить
23.09.2015 / 17:23
i у нас сёлета вiнаград урадзiу дужа добра - варым сок .
0
йц / ответить
23.09.2015 / 20:47
Вельмі прыемна чытаць пра беларусаў, якія не ноюць а робяць сваю справу. Тым больш не бягуць за грашыма ні ў Маскву, ні нават у Менск. Дзякуй за інфармацыю. Артыкулы пра такіх людзей натхняюць ) ну а форма маскоўская, то пан глядзіць шмат НТВ мо, гэта горшым яго не робіць.
0
Вячеслав Сафронов / ответить
24.09.2015 / 09:35
Уладзімір Скрабатун, ничего экзотического В Кобринском районе давным давно выращивают Изабеллу Я с детства виноградом считаю этот сорт, отличающийся своим тёрпким вкусом. Сентябрь, выходишь из дому в школу, по пути срываешь гроздь винограда
0
эльдарада / ответить
24.09.2015 / 10:47
Форма рабочая проста,чалавеку зручна да і усё. А столькі гатункаў вінаграда вельмі цяжка вырошчваць і даглядаць,хоць гэта і поўдзень Беларусі,ды яшчэ і агарод,сад.
0
эльдарада / ответить
24.09.2015 / 10:53
У форме зручна працаваць такой,можа купіў чалавек для працы,а не Масква,Масква. А тое ,што чалавек захоплены справай,то адразу відаць. Столькі гатункаў вінаграда шмат,ды яшчэ і агарод,сад. Малайчына
0
Маулик / ответить
24.09.2015 / 17:33
Сартоу з пяць растуць у нас без ниякага, (добра што Лукашэнка ня ведае, во было б сенсацыя), и салодкия и кислыя, робим вино, гарэлку(чачу), Изабэллу марозим, узимку таки кампот смачны з яе и выхад гарэлки большы з яе, хоць яна и не такая салодкая.
0
Юзік Крулеўскі / ответить
24.09.2015 / 19:21
Маулик / адказаць и выхад гарэлки большы з яе, хоць яна и не такая салодкая. ============================================================= Во, бляха! Нука, дзядзька, скінь сюды рэцэпцік гарэлкі салодкай!
1
Маулик / ответить
24.09.2015 / 19:43
выхад гарэлки зьвязаны з салодкасцю таго што закинуу у бражник, зразумела што яна гарэлка будзе не салодкая, бо у вынику брадження з сахароу палучаецца сьпирт, але дзеля тябе Юзік Крулеўскі зраблю
Чтобы оставить комментарий, пожалуйста, включите JavaScript в настройках вашего браузера