Сапраўдная беларуская кухня: гарошак па‑французску
1,5 л свежага гарошку, 1 лыжка масла, 1—2 лыжачкі цукру, 1 галоўка салаты, 0,5—1 шклянка булёну, соль, зялёная пятрушка.
Да гарошку дадаць масла, соль, нарэзаныя пятрушку і салату. Варыць на малым агні, памешваючы. Масла растопіцца, а салата выпусціць досыць вады. Аднак калі вадкасці мала, то трэба дадаць трохі булёну. Пасаладзіць гарошак і варыць да мяккасці, а перад падачай пакласці ў страву яшчэ троху масла, перамяшаць, падагрэць, але ўжо не кіпяціць.
З кнігі В. Завадскай «Літоўская кухарка», 1854 г.
Падрыхтавала НБ
0
0
0
0
0
0
Салат з яблыкамі і курыцай — рэцэпт
 9
Сэндвічы з яечнай пастай — рэцэпт
 8
Кукурузныя аладкі з сырам чэдар
 1
Каментары
Каб пакінуць каментар, калі ласка, актывуйце JavaScript у наладах свайго браўзера
Частцы Беларусі пагражае замаразак да мінус 10
 2
«Шміт у адпачынку да 10 мая». Ваяводскі суд Варшавы пракаментаваў уцёкі суддзі ў Беларусь
 3
Лукашэнка плануе быць 9 мая на парадзе ў Маскве
 6
Каб скарыстацца календаром, калі ласка, актывуйце JavaScript у наладах свайго браўзера