Знайсці
02.06.2010 / 11:55РусŁacБел

Сапраўдная беларуская кухня: фасоля спаржавая з вяршкамі

800 г спаржавай фасолі, 1 лыжка масла, трохі цукру, 1 лыжка мукі, 1 шклянка вяршкоў, соль, зеляніна пятрушкі.

Маладыя зялёныя стручкі спаржавай фасолі ачысціць ад грубых валокнаў, прамыць, парэзаць наўскось на кавалачкі, зварыць у падсоленай вадзе і адцадзіць. Добрую лыжку масла падсмажыць з мукой і дадаць да фасолі, пасаліць па смаку, уліць вяршкі, дадаць цукру і тушыць да належнай густаты. Калі хочаце атрымаць страву кіславатую, а не саладкаватую, замест вяршкоў трэба ўзяць смятану. Можна дадаць яшчэ сухога булёну.

З кнігі В. Завадскай «Літоўская кухарка», 1854 г.

Падрыхтавала НБ

Клас
0
Панылы сорам
0
Ха-ха
0
Ого
0
Сумна
0
Абуральна
0
Каб пакінуць каментар, калі ласка, актывуйце JavaScript у наладах свайго браўзера
Каб скарыстацца календаром, калі ласка, актывуйце JavaScript у наладах свайго браўзера
сакавіккрасавікмай
ПНАЎСРЧЦПТСБНД
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930