Даслаць навіну
Знайсці
0
Кейстут / адказаць
15.04.2010 / 11:14
А таму што, апазіцыя не здольная накіраваць сваіх прыхільніаў нават у 10 адсоткаў усіх участковых камісій - варта патрабаваць ад улады, каб яна выдзеліла апазіцыі "індзейцаў" з Белай Русі і БРСМ. Інакш пагражаць неўдзелам і непрызнаннем прэзідэнцкіх выбараў 2010!
0
Вiтаут / адказаць
16.04.2010 / 11:31
Кейстут, чаму падлiк "ўтоены"? Што хаваюць ? Лiчыць не навучылiся? Дурных няма - сам i удзельнiчай.
0
Кейстут / адказаць
16.04.2010 / 11:52
Дык нават пры поўнай свабодзе і дэмакратыі - апазіцыя можа закрыць максімум 1000 участкаў, а ўсяго такіх дзяльніц - каля 7000. Вось вам і ўся арыфметыка з "свабоднымі выбарамі".
0
Несцер / адказаць
16.04.2010 / 20:20
Цырк, а не выбары! Таму і не пайду. А вы Кейстут свой грамадзянскі доўг выканаеце?
0
А-ч / адказаць
16.04.2010 / 22:25
І ві думаете,шо мі будем іметь на этом свой інтэрэс,я вас умаляю!
0
Tatiana / адказаць
17.04.2010 / 15:21
Много пишут о процессе выборов и никто не пишет о том, что в принципе эти местные депутаты должны делать - какая у них задача - чисто теоретическая и фунциональная - что ждать каждому от этого депутата и какая персональная выгода может быть? Вот например, я живу в маленьком городке. В советское время мне городской совет давал справки, заставлял мести улицы, следил за жильем - санитарным состоянием дворов, решал вопросы мусора и чистоты улиц перед домом, держал советскую идеологию. Я пойду на выборы сейчас и что местно мне предлагает депутат - какая у него должна быть роль? То, что он ограничен властью и политической силой режима - мы все это понимаем. На самом деле - позитивно что он должен делать для людей? Заниматься разбором мелких жалоб и гарантировать что? выравнивать сбои системы и разбирать мелкие споры и несправедливости? Мне кажется, что проблема оппозиционных политических партий и их представитеелй в том, что они хотят войти в практически советскую систему и там существовать и это невозможно, так как постсоветская система местного правления мало модифицирована, а фактически мумифицирована - она старая малоподвижная и плохо функциональна. Сидеть и накачивать людей там идеологией, которой у политических партий нет, не получиться - это перрогатива правящей власти и она здесь сильнее. Что могло бы получиться - создание жизнеспособной системы месного управленяи и образование народав этом направлении - что такое местное управление и для чего оно нужно и самое главное - какая выгода от этого.Помните - яркий пример месного образования который дал О Бендер в Новых Васюках? Он набросал план развития и вдохновил народ. Конечно нужно объяснить народу про О Бендеров и реальности развития местных сообществ. Кто этим вообще занимается - ООН имеет небольшй проект но не политический и все. Партии вообще вспоминают об этом перед выборами только тогда, когда их проспонсировали и они пошли выдвигаться под теми же советскими или постсовествими лозунгами с непонятными обещаниями которые не дотягивают даже до О. Бендера пламенных вдохновляющий речей. Потому что если сделать опрос, то по существу никто толком и не знает зачем это местное управление/депутаты, что они должны делать. Отсюда такое отношение к местным выборам идет десятилетиями(!) и это наивное ожидания чуда каждый раз которое должно случиться за два - три месяца напоминает жителей Нью Васюков и Осю.
0
2 Татьяна / адказаць
17.04.2010 / 16:44
Шмат букафф! Для даведкі: у Ільфа і Пятрова няма ніякіх Нью-Васюкоў. Там фігуруюць Нью-Масква і Старыя Васюкі.
0
А-ч / адказаць
17.04.2010 / 19:34
Калі сурьёзна,то на самой справе,гэтыя як бы выбары у як бы мясцовае нешта як бы ўлады-безпрасьветная сажа без усялякага "як бы".
0
Крывіч / адказаць
18.04.2010 / 12:01
Усё харэ, атработалі лавэ!
0
wint / адказаць
18.04.2010 / 14:17
На практыцы ў пераважнай большасці акруг — адзін кандыдат. І практычна ўсюды гэта свой для «вертыкалі» чалавек. Калі ж дзесьці зарэгістравалі апазіцыянера, то яму, будзьце спакойныя, падбяруць пару (і адгадайце з трох разоў, на каго будзе працаваць адміністрацыйны рэсурс). ====================================== Ну. :) Апазыцыя што ў сельсаветы абіраецца? :) Яны ў гарады і больш-меньш вялікія мястэчкі ідуць. :) Дарэчы ўжо прыводзілі неяк прыклады \"кандыдатаў ад улады\". Для апазыцыі хто не апазыцыянэр - той кандыдат улады. Прыгожая пазыцыя. Паўсюль пАра есьць. :) Я на выбары не пайду, бо ня бачу сэнсу, так бы мовіць, на мне гэта ніяк не адаб\'ецца. Калі я сам ня буду рабіць, ніякая ўлада мне не дапаможа. А галасаваць за клоўнаў толькі таму, што яны супраціў улады ідуць неяк сьмешна. :)
0
eisernWolf / адказаць
18.04.2010 / 14:27
>>>Отсюда такое отношение к местным выборам идет десятилетиями Покуль ўлада цацкаецца ў свае лялькі асобна ад народа, такое стаўленьне будзе захоўвацца. І гэта правільна, народ не ідыёт, а жыць пры любой уладзе трэба. Хто туды йдзе? У нас на пад'езьдзе павесілі. Прачытаў - разрагатаўся. Праграма на ўзроўні "будзем пераводзіць бабулек цераз дарогу". І ніводны здаровы на галаву чалавек туды ня пойдзе. Ніхто ўжо гэным мызам ня верыць. Хай сядзяць, толку зь іх...
Каб пакінуць каментар, калі ласка, актывуйце JavaScript у наладах свайго браўзера