Знайсці
17.01.2021 / 16:19

Правільны пармезан слухаюць

Ёсць вырабы, якія ўвесь час удасканальваюцца: напрыклад, тэлефоны. А ёсць прадукты, якія дасягнулі дасканаласці даўно і дзе галоўнае — захоўваць тэхналогію іх вырабу нязменнай. Так — з добрым хлебам, віном. І таксама сырам. Крохкі, як хлеб, і салёны, нібы хвалі Міжземнага мора. Малады, ён пахне вяршкамі, а як саспее — спелымі арэхамі. Яго называюць каралём сыроў — сыр парміджана-рэджана. Андрэй Дзмітранок пабываў у месцы, дзе яго робяць таксама, як 600 гадоў таму.



Павялічыць

Фота shutterstock.com

Ёсць два варыянты назвы гэтага сыру: пармезан і парміджана-рэджана. Першы — французскі скарочаны, другі — арыгінальны і ўрэшце правільны, бо літаральна сведчыць пра паходжанне: парміджана значыць «з Пармы», а рэджана — «з Рэджа-Эміліі». Толькі паміж гэтымі гарадамі паўночна-цэнтральнай часткі Італіі вырабляецца сапраўдны парміджана-рэджана....

Гэты артыкул платны.

Каб прачытаць, трэба быць падпісчыкам ці аплаціць доступ.

Андрэй Дзмітранок

Хочаш падзяліцца важнай інфармацыяй
ананімна і канфідэнцыйна?

Каб пакінуць каментар, калі ласка, актывуйце JavaScript у наладах свайго браўзера
пїЅпїЅпїЅ пїЅпїЅпїЅпїЅпїЅ, пїЅпїЅпїЅпїЅпїЅпїЅпїЅпїЅпїЅ JavaScript пїЅ пїЅпїЅпїЅпїЅпїЅпїЅпїЅ пїЅпїЅпїЅпїЅпїЅпїЅ пїЅпїЅпїЅпїЅпїЅпїЅпїЅ, пїЅпїЅпїЅ пїЅпїЅпїЅпїЅпїЅ пїЅпїЅпїЅпїЅпїЅ пїЅ пїЅпїЅпїЅпїЅпїЅпїЅпїЅ
пїЅпїЅпїЅпїЅпїЅпїЅпїЅпїЅпїЅпїЅпїЅ...
Каб скарыстацца календаром, калі ласка, актывуйце JavaScript у наладах свайго браўзера
2020 2021 2022
ПН АЎ СР ЧЦ ПТ СБ НД
1 2 3 4 5 6 7
8 9 10 11 12 13 14
15 16 17 18 19 20 21
22 23 24 25 26 27 28