Карысна і ўражвае: варым сонечнае сочыва з дзьмухаўцоў з Ганнай Севярынец
Сочыва з дзьмухаўцоў — сапраўдныя прыродныя лекі. Лічыцца, што яно ўмацоўвае імунітэт, ідзе на карысць нервовай сістэме, страўніку і печані.
А яшчэ вельмі даступнае па інгрэдыентах — вясной і ўлетку беларускія паляны ўсеяны гэтымі жоўтымі кветкамі.
Матчыным рэцэптам сочыва падзялілася настаўніца Ганна Севярынец.
Спатрэбіцца:
- 400 кветак дзьмухаўцоў;
- 1-2 лімоны;
- 1 кг цукру.
Кветкі аддзяляем ад кошыкаў (каб не было горычы) і заліваем пялёсткі на ноч халоднай вадой. Раніцай ваду зліваем, заліваем 1 літр новай і варым 10 хвілін на невялікім агні. Лімон наразаем кубікамі разам з цэдрай, укідаем і варым далей 20 хвілін.
Адвар працэджваем, дадаём у яго 1 кг цукру і зноў варым — 30-40 хвілін.
Фота Ганны Севярынец
Смачна есці! Сочыва з дзьмухаўцоў не раяць ужываць шмат — толькі па 1-2 лыжачкі ў дзень.
0
0
0
0
0
0
Мінздароўя дазволіла продаж папулярных у народзе гарбат
 3
Каментары
Каб пакінуць каментар, калі ласка, актывуйце JavaScript у наладах свайго браўзера
Затрымалі дачку Рыгора Кастусёва
 4
Аўтобус з беларусамі трапіў у аварыю ў Польшчы
 
«Любоў да Беларусі ў яе такая ж моцная, як каханне да Зянона». Топ фактаў пра жонку Пазняка
 13
Сёння дзень народзінаў Марыі Калеснікавай. Чацвертыя народзіны, што сустракае мужная жанчына за кратамі
Патрыярх Кірыл забараніў у служэнні святара, які праводзіў паніхіду на магіле Аляксея Навальнага
 9
Каб скарыстацца календаром, калі ласка, актывуйце JavaScript у наладах свайго браўзера