Даслаць навіну
Знайсці
19.01.2020 / 09:30 67

Курнік: гатуецца доўга, але яно таго варта

Зімовыя святы скончыліся, але гэта не прычына сумаваць. Можна заўсёды стварыць свята для сваёй сям’і, паставіўшы на стол курнік.

Павялічыць выяву

Так, прыгатаванне гэтай стравы зойме нейкі час, але будзьце ўпэўнены, што яно таго варта. Да і толькі адзін кавалачак гэтага пірага так насычае, что можна больш нічога і не гатаваць. 

На цеста:

2 шклянкі мукі;
125 г масла;
125 г смятаны;
2 яйкі.

Змяшаць растопленае масла, смятану і яйкі з мукой. Вымесіць гладкае цеста. Дадаць мукі, калі цеста занадта ліпкае. Абгарнуць плёнкай і пакінуць у халадзільніку мінімум на 30 хвілін.

На курыную начынку:

1 курыца (прыкладна 1,5 кг);
2 ст.л. масла;
2 ст.л. мукі;
Па некалькі галінак кропу і пятрушкі.

Курыцу разрэзаць на палову ці на больш дробныя кавалкі і варыць у салёнай вадзе прыкладна 40 хвілін. Астудзіць, аддзяліць ад костак і нарэзаць кавалкамі. Калі хочацца трошкі ашчадзіць час і быць упэўненым у сакавітасці курыцы, можна ўзяць гатовую курыцу грыль.

На патэльні разаграем масла, дадаем муку і трохі курынага булёну. Павінен атрымацца не вельмі густы соус. Дадаем да патэльні кавалкі курыцы, перамешваем, здымаем з агня. Дадаем дробна пасечаную зеляніну. Солім, перчым па смаку.

На грэцкую начынку:

1 шклянка прыгатаванай грэчкі (на 0,5 шклянкі сухой крупы 1 шклянка вады);
1 ст.л. масла;
25 г сухіх грыбоў;
дзве цыбуліны;
2 вараныя яйкі.

Сухія грыбы заліваем гарачай вадой на хвілін 10. Цыбулю дробна наразаем і смажым на патэльні з маслам хвіліны 3. Дадаём нарэзаныя грыбы і смажым яшчэ хвілін 5.

Вараныя яйкі наразаем кавалачкамі, змешваем з грэчкай, цыбуляй і грыбамі. Солім, перчым па смаку.

На бліны:

дзве шклянкі мукі;
3 шклянкі малака;
2 яйкі;
2 ч.л. солі;
4 ч.л. цукру;
2 ст.л. алею.

Злёгку ўзбіць яйкі, дадаць малако, соль, цукар і алей. Усыпаць муку патроху і пастаянна перамешваць цеста. Спекчы блінчыкі на гарачай патэльні, якую трэба змазаць алеем. 

Зборка пірага

Цеста падзяліць на два кавалкі — адзін большы, адзін меншы. Меншы кавалак раскачаць у круг.

На бляху выкласці пергамент, трохі пашмараваць яго маслам. Пакласці на пергамент раскачанае цеста, наверх 2-3 блінчыкі. Кладзём частку курынай начынкі, накрываем блінчыкамі, кладзем грэцкую начынку і г.д. У мяне атрымалися 2 слоі курыныя і 3 грэцкія. Зверху лепей, каб аказаліся блінчыкі. Іх накрываем другім кавалкам раскачанага цеста і зашчыпваем унізе край. Верх шмаруем яйкам з малаком, калі хочам атрымаць залацісты пірог. Робім некалькі дзірак на пірагу, каб гарачае паветра выходзіла.

Выпякаем 45 хвілін пры 180 градусах.

Смачна есці!

Павялічыць выяву

Павялічыць выяву

Павялічыць выяву

Павялічыць выяву

Павялічыць выяву

Вольга Чарнова

1
Максим Дизайнер / адказаць
08.02.2020 / 17:11
хамса , А как ваши дедушки и бабушки если баранину, и ничего не смярдело?Это диетическое мясо. Баран, в отличии от свинки, травоядное. Но, кому я объясняю. Гражданке страны, где национальное блюдо - это сочащийся маслом картофельных крахмал. А калорийную водку закусывают плавающими в свином жиру шкварками и яйками.
0
хамса / адказаць
08.02.2020 / 20:24
Дизайнер , як мае бабулі і дзядулі маглі есці бараніну? калі яны беларусы ўсе.. я ж казала.. як шчэ ў дзіцячым садку адчула гэтую дыскрымінацыю, калі мае аднагрупнікі па садку пачыналі хваліцца: а мая мама такой-та нацыянальнасці, а тата такой-та.. а я такая (маленькая і бедненькая) панікала галавой.. (крыць-то мне было нечым.. выхваляцца нечым было.. 100% беларусы што з аднаго боку, што з другога) так я і казала ім шчэ ў дзіцячым садку: іншай крыві, акром беларускай, не ведаю за сабой. зараз ё тэст тыпу ДыНьКа..) дык праверце.. і чарговы раз ўпэўніцеся, што я не маню)
0
хамса / адказаць
08.02.2020 / 20:54
бараніну, Дызайнер, есць толькі (і спрабуе прапіхваць сярод нас - сваіх былых сяброў)) толькі ваш калега) (мама-тата габрэі ў яго.. ну гэта так.. да слова)) тыпу таксама Дызайнер.. як і вы) і як і вы, тыпу працаваў у мацкве) а потым вярнуўся.. я з Радзімай, - кажа, - назаўжды) …а “бараніну” купляе на камароўцы.. не ведае пэўна, што там пад выглядам бараніны часта прадаецца сабачаціна.. рэкламшчык) …затое, як распісвае сваё “блюда”, што мама не гаруй) а потым атрымліваеш такі пшык..) ….эх вы.. Дызайнёры))
Паказаць усе каментары
Каб пакінуць каментар, калі ласка, актывуйце JavaScript у наладах свайго браўзера
пїЅпїЅпїЅ пїЅпїЅпїЅпїЅпїЅ, пїЅпїЅпїЅпїЅпїЅпїЅпїЅпїЅпїЅ JavaScript пїЅ пїЅпїЅпїЅпїЅпїЅпїЅпїЅ пїЅпїЅпїЅпїЅпїЅпїЅ пїЅпїЅпїЅпїЅпїЅпїЅпїЅ, пїЅпїЅпїЅ пїЅпїЅпїЅпїЅпїЅ пїЅпїЅпїЅпїЅпїЅ пїЅ пїЅпїЅпїЅпїЅпїЅпїЅпїЅ
пїЅпїЅпїЅпїЅпїЅпїЅпїЅпїЅпїЅпїЅпїЅ...
Каб скарыстацца календаром, калі ласка, актывуйце JavaScript у наладах свайго браўзера
2019 2020 2021
ПН АЎ СР ЧЦ ПТ СБ НД
1 2
3 4 5 6 7 8 9
10 11 12 13 14 15 16
17 18 19 20 21 22 23
24 25 26 27 28 29