Даслаць навіну
Знайсці
9
Котіс / адказаць
11.01.2020 / 15:06
Яны аказаліся больш сумленнымі чым расіяне, якія з дапамогай самай нахабнай хлусні адмаўляюць дагэтуль віну за боінг збіты ў Данбасе. Іранцы прызналі, ім сорамна. Калі будзе сорамна Расеі? Ніколі?
16
0.5 / адказаць
11.01.2020 / 15:12
Возможно . возможно. Учитывая что система ПВО Ирана Российская, да и связь видимо тоже там слепили, ничего удивительного.Вывод прост. Российское ПВО не отличит в небе и самолёт от воробья. 
9
Хлопец з Лучына / адказаць
11.01.2020 / 15:31
Если позволить этим дикарям сделать атомные бомбы, то они будут шантажировать ими весь мир и безнаказанно нападать на тех, кто им не нравится. Сейчас так поступает имперская Россия.
12
Андрюха Горец (Беларусь Витебск ) / адказаць
11.01.2020 / 15:43
 А всё - Логично и Верно !  Ведь командиры ПВО  которые УБИЛИ   Украинский экипаж  и всех пассажиров  - Учились Именно в РОССИИ !!!     
1
Трактарыст-максімаліст / адказаць
11.01.2020 / 15:49
А я працягну сваю тэму. Навошта Корпусу вартавых ісламскай рэвалюцыі асобныя Ваенна-касмічныя сілы? Ёсць жа СПА іранскага войска. Некалі у Берыі былі гарматы і танкі ў складзе НКУС. Бо баяліся бунту Чырвонай Арміі. А гэтыя аяталы баяцца бунту іранскай арміі. Таму і трымаюць КСІР. Адсюль і неўзгаднённасць па пытаннях абароны паветранай прасторы.
5
metsavend / адказаць
11.01.2020 / 16:08
А вот и стрелочник нашёлся! А может, железяка виновата? Система не распознала объект, а оператор, наверное, действовал по инструкции. Тут уже претензии надо предъявлять к производителю комплекса. И самым жёстким образом: вернуть дорогостоящий металлолом взад и потребовать денежки. Случай, кстати, не единичный.   В 2018 году во время атаки израильских ВВС сирийцы сбили российский Ил-20. И опять же из российского комплекса. Похоже, что все российские ЗРК не способны отличить не только своего от чужого, но даже пассажирский лайнер от беспилотника. 
5
Тэлевіталь / адказаць
11.01.2020 / 18:06
Расійскі ЗРК усё правільна распазнаў-вораг! Бо стаялі данбасаўскія настройкі, на распазнаваньне ўкраінскіх самалётаў.

61
BVI / адказаць
11.01.2020 / 18:48
Меня удивляют свядомыя комментаторы,где какая беда случится виновата Россия и не важно в какой стране.У вас уже Россия головного мозга.
3
Алёша / адказаць
11.01.2020 / 18:58
"Мы несем полную ответственность за это, и какое бы решение не приняла власть, мы подчинимся ему" - заявил командующий корпусом стражей исламской революции. По-моему, достойно.
2
Вацлаў / адказаць
11.01.2020 / 19:08
Дзяцюкі-пераросткі бавяцца крывымі рукамі ў "сусьветную геапалітыку" (псеўданавуковую практыку дзевятнаццатага стагодзьдзя), а церпяць праз гэта проста людзі, якія хацелі б годна жыць, адказна працаваць, выхоўваць дзяцей.
1
Сусед / адказаць
11.01.2020 / 19:54
Там сильные солдаты, где нужно жизнь отдать и главное оружие, автомат Калашникова.
Там, где более высокая техника, слабо обучены.
Взяли. поставили на автомат этот ТОР, пошли перекусить, вот и все дела

5
Сусед / адказаць
11.01.2020 / 23:21
BVI, Чего не понимаешь, так и не лезь!!
0
Valadzimir / адказаць
12.01.2020 / 00:12
Мяркуючы па паведамленьнях апошняга часу, у Корпусе Вартавых Ісламскай Рэвалюцыі, адказным за зьнішчэньне украінскага "Боінга", у сэнсе ідэйнай надзейнасьці і маральных якасьцяў усё ў парадку. А загадкавы "источник", які перадаў "актывісту" відэазапіс ракетнай атакі на "Боінг", як паведамляе "Радыё Свабода" - стораж на будоўлі, і ён мог так удала засьняць гэты момант таму, што пачуў нейкі першы выбух і пасьпеў падрыхтаваць свой тэлефон каб зрабіць абнародваны відэазапіс, і значыцца тут ціпа не было нічога загадзя запланаванага... Магчыма, так. Але ў гэтай трагедыі ёсьць яшчэ адна, як здаецца, вельмі важная незразумелая акалічнасьць, якая абыходзіцца маўчаньнем: чаму у аператара "ТОРа" праблема па ідэнтыфікацыі раптам узьнікла толькі па украінскаму "Боінгу", пры тым што ў тую ноч, як паведаміла "Эвропейська правда" прызямлілася і вылецела некалькі іньшых самалётаў? Як здаецца, разгадку падказаў ананімны субяседнік "Радыё Свабода", які заўважыў: "... я склоняюсь к тому, что если операторы “Тора” не получали сигналы транспондера самолета и не получали информацию из аэропорта о вылетающих бортах, они могли по умолчанию не знать, что этот самолет – "свой".   І вось тое, што іранскія ПВО-шнікі не атрымалі такой інфармацыі, як здаецца, і было галоўнай перадумовай гэтай трагедыі. І здарыцца гэта магло з той прычыны, што, аказваецца, "Борт МАУ вилетів з аеропорту зі значною затримкою, причина якої не уточнюється. Час зльоту зафіксований як 06:12 ранку замість планового часу 05:15."   (З затрымкай, як паведамляецца, выляцеў яшчэ адзін рэйс). Атрымліваецца, што інфармацыя аб затрымцы вылету украінскага самалёта на гадзіну альбо не была перададзена СПА (ПВО) Ірана, альбо пайшла, але па нейкіх прычынах не дайшла. І менавіта адсутнасьць інфармацыі пра вылет гэтага рэйсу у іньшы час, як здаецца, і стала галоўнай прычынай таго, што аператар "ТОРа", ва ўмовах поўнай адсутнасьці часу на высьвятленьне сітуацыі і не здолеўшы хутка зьвязацца з камандаваньнем, прыняў рашэньне невядомы аб'ект збіць. Такім чынам, як здаецца, каб цалкам разабрацца з акалічнасьцямі гэтай трагедыі, трэба адказаць на два пытаньні: хто і на якой падставе даў загад на затрымку вылету украінскага самалёта; і чаму інфармацыя аб затрымцы вылету гэтага барта не была перададзена, альбо не дайшла да сістэмы СПА (ПВО) Ірана. І нагадаю, што трагедыя з малазійскім "Боінгам" над Данбасам таксама зьвязана з незразумелым зьмяненьнем - толькі не часу палёту, а маршруту, прычыны якога дагэтуль не патлумачаны.
3
Vic / адказаць
12.01.2020 / 00:20
И эти люди хотят ядерные ракеты! Вы с обычными справиться не можете.
14
Партизан / адказаць
12.01.2020 / 09:32
Если купить автобус Мерседес в Германии и с дуру устроить ДТП с гибелью 30 человек, то что Германия виновата будет в этом????? Оружие такой же товар, как автобус. Рынок оружия легален и все что то куда то продают, это законно. Никто же не обвиняет производителя танка Гепард, что из него где то в Ливии грохнули десяток человек. Ни одна страна мира по этому инциденту к России претензий не имеет. Кроме комментаторов этого сайта. 
6
меркаванне / адказаць
12.01.2020 / 10:51
Партизан, а што пра малазійскі боінг патлумачыш, ванька? Ужо ў лютым ватнікам патлумачаць у галандскім судзе. 
1
партисаниваноф / адказаць
12.01.2020 / 11:29
Партизан, ну россия сама себе нарисовала претензии. Когда сразу после катастрофы начала тявкать про то что достойно, а что недостойно. Тем более, что после того, как иранцы признали свою вину и открыто обо всем рассказали от достоинства россии вообще ничего не осталось. По поводу достойно и недостойно вопрос один- "кто у вас спрапшивал?" поэтому вывод напрашивается такой - раз дернулись значит какое то отношение имели.
3
партисаниваноф / адказаць
12.01.2020 / 11:30
Valadzimir, то что вы описали в своем посте можно назвать одним словом - РАЗГИЛЬДЯЙСТВО.
1
Valadzimir / адказаць
12.01.2020 / 12:15
[Рэд. - вы ведаеце, што спасылкi ставiць нельга. Калi-ласка, выдаляйце iх самастойна]
1
Valadzimir / адказаць
12.01.2020 / 13:00
// партисаниваноф пісаў 12.01.2020 / 11:30 ...  то что вы описали в своем посте можно назвать одним словом - РАЗГИЛЬДЯЙСТВО.// ...................................................................................................................
Магчыма, так, а магчыма - нешта іньшае, пасур'ёзьней.
"Почему Иран атаковал киевский рейс: мнение экс-министра обороны Армении" (12 января 2020 08:35). EurAsiaDaily  «Дело в том, что гражданская авиация и силы ПВО каждой страны работают сообща. Силы ПВО ежедневно получают график пролета над страной всех воздушных судов. Это стандартная процедура. В случае опозданий самолетов или их отклонения от маршрутов, силы ПВО ставятся в известность, чтобы они идентифицировали самолет, не приняли его в качестве неопознанного воздушного объекта и не предприняли предусмотренные по протоколу действия... В данном случае Иран находился в ситуации острого военно-политического кризиса с США, Иран атаковал американские базы в Ираке, привел свои войска в повышенную боевую готовность и ждал ответных действий со стороны Штатов. А самолет, судя по сообщениям иранской стороны, отклонился от маршрута и опоздал на час. Здесь возникает вопрос, были ли военные власти поставлены в известность, что киевский рейс будет опаздывать и отклонится от маршрута или нет. Это должно выявить следствие», — пояснил экс-министр обороны Армении.»

https://nn.by/?c=ar&i=244223
3
Партизан / адказаць
12.01.2020 / 14:21
меркаванне, Во первых меня зовут Юрий и вбейте это себе в мозг. Во вторых история с МН-17 никакого отношения к данному сбитому Боингу не имеет. В марте будет суд и все узнаем, так же как и вы. (обратите внимание, я как вам обращаюсь на вы, а вас наверное этому в школе не учили) 
1
партисаниваноф / адказаць
12.01.2020 / 20:40
Valadzimir, самолет не отклонялся от маршрута. Он взлетел с аэродрома по разрешению диспетчера. С задержкой на 1 час. Задержка была вызвана именно необходимостью обеспечить безопасность. То есть все должны убежиться что все уже друг по другу отстрелялись. Далее диспетчер дает команду на взлет, борт отрывается набирает высоту и сразу попадает в зону слежения иранских зрк. Расстояние от аэропорта до базы с которой сбит самолет - 6-7 км. Теперь смотрим "глазами" оператора. Абсолютно внезапно в середине радиуса контрольной зоны появляется цель, которая набирает скорость. Самолет опознается как крылатая ракета и сбивается. А дальше начинаются ньюансы. Версия иранцев - не было связи. ? - почему в гражданском аэропорту она есть, а у военных нет? ? - почему диспетчер отдал разрешения не убедившись, что военные в курсе? В 90% случаев - это все вызвано разгильдяйством- забыли включить тумблер, забыли передать сообщение, да все что угодно. В конце концов дело было перед рассветом - включили автомат режим и пошли на коврике молится - у мусульман иногда с этим строго, а потом забыли отключить или не успели. И пр и пр.
1
микола / адказаць
12.01.2020 / 21:19
BVI,Так  задуматься  надо  не  над  комментариями,  а  над  тем  до  какого  паскудства  докатился  режим  кремля.   
Каб пакінуць каментар, калі ласка, актывуйце JavaScript у наладах свайго браўзера