Даслаць навіну
Знайсці
11
Небарака / адказаць
11.11.2019 / 09:21
Ну і файна. Чарнобыльскую і імперскую ім, родную глыбоцкую - нам.
2
Гарадскі Сабачка / адказаць
11.11.2019 / 09:21
Ну тут усё проста. Вы бачылі як выглядае глыбоцкая і рагачоўская згушчонка? Глыбоцкая - назвы па-беларуску і па-расейскай, а рагачоўская - толькі на расейскай і РогачевЪ. Ну і "САВОК" гэта выдатна проста я так счетаю. А яшчэ ў нашых магазах на самым лепшым месцы стаіць вось гэта расеянская падробка пад згушчонае малако вырабленае напэўна цалкам з пальмы і адпаведным коштам на палову меншым за нашую і дызайнам што проста можна зблытаць з беларускай. Я шчыра кажучы троху прыфігеў калі пабачыў гэта.
7
Юзік Крулеўскі / адказаць
11.11.2019 / 09:24
Гэта дыверсія маскавітаў супраць Глыбокага! НН замоўчвае той факт, што рагачоўскае малако падпісанае як «РогачевЪ», а ў Забардзюр'і настальгія па розным "ецям". А ў "Глубокое" куды торкнеш тую "Ъ"? "Карфаген" мусіць быць разбураны"!
4
Axel Justas / адказаць
11.11.2019 / 09:33
Акрамя 'Саўка', трэба яшчэ дадаць масла 'Ватнае', туалетную паперу 'Газеткай падатрыся' ды каўбасу 'Чарга ў 2 кіламетры'. Маркетолагі даўбанутыя...
3
не для комментария,а для редакции. / адказаць
11.11.2019 / 09:42
гурманы... Помню,как купили когда-то банку говяжьей тушёнки. Российского производства. Там-вымя коровье. С тех пор ничего российского не покупаем. 
21
Дмитрий222 / адказаць
11.11.2019 / 09:46
Глубокскую давно есть нельзя. Гадость стала. Рогачев еще туда сюда, но тоже раньше лучше было
3
Павел Ас / адказаць
11.11.2019 / 09:48
Як магчыма НА АДНОЙ ЛІНІІ спачатку ліць згушчонку ПРЕМІЎМ класа, а потым ліць неадпаведную стандартам якасці??? Пры тым што тэхналогія аднолькавая??? Навокал адна КАРУПЦЫЯ :(
1
Цетка Алена / адказаць
11.11.2019 / 10:17
У нас лiчыцца правiльным маркецiнгам назваць згушчонку "савок"(гэта ж якiя мазгi трэба мець!), а у Расii - выпускаць шпроты з надпiсам на латышскай i крупы з беларускiм арнаментам, зробленыя у Яраслаускай вобл.
8
Жэнiк / адказаць
11.11.2019 / 10:27
Не ем сгущенку, вредный продукт да и  из "политических  соображений" -напоминает о советском прошлом, когда из лакомства одна сгущенка и была... Кушайте лучше овощи и фрукты
12
Serg / адказаць
11.11.2019 / 10:28
Небарака, это чья Чернобыльская?
6
Жвір / адказаць
11.11.2019 / 10:57
Юзік Крулеўскі, Вы ж казалі, што кансэрвавы завод у Глыбокім ляснуў быў, а малако вязуць цяпер да Гомлі ! Дык дзе ж тое малако згушчаюць у вас ? 
5
спадар Стась. Сaюз ПравЫх Сiлay Беларусi (CПСБ) / адказаць
11.11.2019 / 11:02
РА-ГА-ЧОУ!!! У гомельскай вобласьцi - найлепшыя па "малочцы". Ёсьць яшчэ выдатнейшыя Мазыр i добрыя Калiнкавiчы, але... 1 9 8 ...таму крыху утрымлiваюся... Але ж якасьць - супер! Кефiр - найсмачнейшы! Дый увогуле РБ - лепшы вытворца малака на престол былога СНД. Лепей за Украiну, бо якасьць малочных стравау у пауднёвых суседзяу - не збалансаваная: ёсьць якасныя, смачно; а можаце набыць "парашок". У лiпенi y Адзесе i Коблеве удасканалiyся.
4
спадар Стась. Сaюз ПравЫх Сiлay Беларусi (CПСБ) / адказаць
11.11.2019 / 11:03
Цетка Алена, падтрымлiваю.
0
Вiталь А. / адказаць
11.11.2019 / 11:15
Гарадскі Сабачка, Звярніце ўвагу на рагачоўскую згушчонку. Ёсць серыі, дзе ўсё афармленне - па-беларуску. Так што не ўсё так адназначна. Кожнаму сваё.
3
Serg / адказаць
11.11.2019 / 11:31
Рогачевская самая вкусная в мире!
1
Юзік Крулеўскі / адказаць
11.11.2019 / 11:40
Цетка Алена,


На глыбоцкім рынку, неяк, у гандлёвай палатцы мясакамбіната, прадавалі вэнджаныя свіныя вушы. Жонка пытае: хочаш -- ідзі купі! Стаў у чаргу. Падыходжу да паліцы, чытаю -- "Уши копчёные "Славянские". Пытаю ў прадаўшчыцы: "Ці ёсць у вас свіныя вушы?" -- А гэта -- што?-- адказвае яна. -- Дык напісана -- "вушы вэнджаныя славянскія", а мне патрэбныя свіныя! -- Што далі -- тое і прадаю!-- адказвае прадаўшчыца.
1
Юзік Крулеўскі / адказаць
11.11.2019 / 12:19
Жвір,

Правільна казаў! Кансервавы завод і здох! Там, дзе агуркі закатвалі. А яшчэ ляснуў і піўзавод, нават будынкі і тэрыторыю спляжылі да нуля і сляда не засталося.

У прынцыпе і малочна-кансервага камбіната цяпер няма. Мясакамбінат, камбікармовы завод і малочна-кансервавы -- зрабілі адной "інтэграцыйнай структурай". Вось жа басота! Упадабала слова "інтэграцыя". Было тры заводы -- стаў адзін! Інтэгрыравалі! Вось так і Беларусь даінтыгрыруюць да Расеі. Інтэграцыя -- аб'яднанне ў адно цэлае, а нам наіўным вешаюць локшыны на вушы.
6
Ліцьвін металіст / адказаць
11.11.2019 / 14:12
Толькі Глыбоцкая!
0
даведка / адказаць
11.11.2019 / 14:47
Глубокский МКК находится на грани банкротства, из-за чего перешёл на выпуск СТМ для крупных торговых сетей ("Евроторга" или как в данном случае для сторонней российской структуры) всякого суррогата и тем самым его руководство целенаправленно гробит репутацию своего предприятия.
1
Цетка Алена / адказаць
11.11.2019 / 15:02
Юзік Крулеўскі, забiраю у сваю калекцыю гандлевых глупствау :)
3
Жвір / адказаць
11.11.2019 / 15:51
Юзік Крулеўскі,
Мясакамбінат, камбікармовы завод і малочна-кансервавы -- зрабілі адной "інтэграцыйнай структурай".
Камбікормавы зплюсавалі з вытворчасьцю харчаваньня... Нешта ў гэтым ёсьць геніяльнае... Гэта ж адзіны ланцужок...:)
 
2
даведка / адказаць
11.11.2019 / 15:52
Юзік Крулеўскі, гродненский «Молочный мир» позаимствовал опыт и запустил продукцию под ТМ «ГороденЪ».
2
Serg / адказаць
11.11.2019 / 16:09
даведка, обосранные коровы по всей республике жрут гнилой силос, другого корма нет. Молочка у нас слабая и сильно уступает советской!
1
Юзік Крулеўскі / адказаць
11.11.2019 / 16:56
Жвір,

Малочна-кансервавы  камбінат мог бы сам быць самастойным інтэгратарам на паўночным захадзе Беларусі. То бок інтэграваць усе малачарні ў рэгіёне -- ад Глыбокага да Браслава і Мёраў. Ды нешта такое раней і рабілася. Напрыклад, у Браславе рабіўся (і сёння робіцца) "Браслаўскі пачастунак", а падпісана на цэтліку -- Глыбоцкі МКК, Браслаўскі ўчастак. Да Глыбоцкага МКК належала і "Браслаўрыба", якая прадукавала кільку ў тамаце і шпроты. Ну, тут ясна, чаму "малако" і "рыбу" аб'ядналі -- Глыбоцкі МКК штампуе бляшанкі для згушчонкі, то можа адштампаваць і для "Браслаўрыбы", танней будзе вытворчасць.


Дык сабакі, махнарылыя, што нарабілі! Прыбытковую вытворчасць МКК далучылі (інтэгрыравалі) да ўбытковай вытворчасці Камбікармовага завода. Ну, проста "уху елі"! Бывай, "Браслаўрыба"!


А ва ўсім -- кажуць -- вінаватыя Докшыцы! Андрэйчанку яны прасоўваюць! У іх цэнтр выбарчай акругі! То чые інтарэсы ў гэтай "інтэграцыі" лабіруюцца?
2
Юзік Крулеўскі / адказаць
11.11.2019 / 17:45
даведка,

Была падобная кантора і ў Глыбокім, то бок "ААТ КупцовЪ", па-просту Глыбоцкі кансервавы завод. Ну, так вырашыла назваць былая дырэктарка. Думала, што ў Забардзюр'і з-за "Ъ" будуць абжырацца глыбоцкімі агуркамі з 3-літровых слоікаў. Ага!  Хоць і Забардзюр'е, але ў агурках разбіраюцца! Нахалеры ім глыбоцкія агуркі пабойні велічынёй з кабачок! Тры агуркі -- на 3-літровы слоік!  Ім -- карнішоны падавай ў паўлітровых слоіках і на закрутках.

Прагадала цётка! Да "Ъ" яшчэ павінныя дадавацца якасць прадукцыі і таварны выгляд! Збаннкрутваў "КупцовЪ", а будынкі пайшлі з малатка! Цяпер там нарабілі супермаркетаў менскія камерсанты. Ды хутка нічога не будзе глыбоцкага! Пасля гераічнай пагібелі Глыбоцкага РАЙПА -- усе яго магазіны разабраў Брэст, Полацк, Мінск... Задаваць яны глыбоцкіх прадпрымальнікаў! А хутка, кажуць, і "Карона" прыпрэцца, таксама сабе забрала цэлы цэх былога завода...
3
Жвір / адказаць
11.11.2019 / 18:31
Юзік Крулеўскі, мне цяжка разумець гэткія жарсьці. Падаецца, былі б тыя прадпрыемствы прыватнымі, дык і кіраваліся б здаровым сэнсам, а так, мясі-не перамясі...
2
Алег80 / адказаць
11.11.2019 / 19:09
Пакінем эмоцыі ўбаку і шчыра прызнаемся - рагачоўская згушчонка на сёння лепшая за глыбоцкую. І звычайная, і вароная. Хто часта ўжывае, думаю, падцвердзіць.
0
ЯНКА / адказаць
11.11.2019 / 22:48
★ Наколькі ж саўкі, ватнікі — і асабліва вышыватнічкі! — жывуць у Глыбокім, што нават іхняя згушчонка называецца «Совок». А вось рагачоўская, вядома, нярэдка падпісваецца па-беларуску. Хто ня ў «тру-курсах», загледзьце па запыце выявы ў Гугле. ★
0
даведка / адказаць
12.11.2019 / 00:26
Serg, есть в стране крепкие хозяйства и агрокомбинаты (например"Снов"), в том числе со своей молочной переработкой, и молкомбинаты типа "Беллакта", заточенного на выпуск детского питания.  
1
Юзік Крулеўскі / адказаць
12.11.2019 / 09:49
ЯНКА,

У Глыбокім ёсць і шмат выдатнага! Помнікі архітэктуры, цэлы пантэонт выбітных дзеячаў беларушчыны, цікавая гісторыя, азёры... Што датычыць "Саўка", то гэта, перадусім пытанне да маркетолагаў, якія яшчэ ці жывуць у Глыбокім, хутчэй у Мінску. Якая яшчэ назва мусіць быць, калі збыт прадукцыі арыентаваны на Расеі, там, дзе па ментальнасці жыве шмат падобных людзей. Што датычыць "беларускамоўнай" згушчонкі, то такую можна знайсці ў фірмовай краме МКК. Не далей, як 5 гадоў таму, тут, на гэтым сайце, Глеб Лабадзенка хваліў глыбоцкую згушчонку за беларускамоўнасць. 
1
ЯНКА / адказаць
12.11.2019 / 13:13
★ Юзік Крулеўскі, дзякуй за адказ. Я родам з Вэйшноршчыны, але, на жаль, у Глыбокім у рэальнасьці покуль ня быў. Хоць ведаю, што тамака ё шмат чаго цікавага. Вось гл. мой допіс «Яйкі пад сярпом тваім»: https://m.nn.by/articles/151884/comments/
3
Жвір / адказаць
12.11.2019 / 17:33
ЯНКА,
Я родам з ...
Янка, Вы ж галоўны крытыкун НН, у частцы пісьменнасьці ! Хіба вы не па-нараджэньні з Вейшнорыі, альбо паходжаньнем стуль ? Ці правільна будзе казаць беларускай мовай "я родам..." ? Хачу ў Вас пракансультавацца,.. калі ласка...
 
2
ЯНКА / адказаць
12.11.2019 / 22:40
★ Жвір, крыху не зразумеў ваша пытаньне. Бог Род — гэта аналяг біблейскага Бога бацькі Яговы. Ці, па-вашаму, слова «родам» трэба ўжываць толькі ў дачыненьні да мясьціны, дзе жылі ўсе продкі? ★
5
Жвір / адказаць
13.11.2019 / 01:27
ЯНКА, не віхляйце азадкам, гэта не прыстойна. 
Каб пакінуць каментар, калі ласка, актывуйце JavaScript у наладах свайго браўзера