Даслаць навіну
Знайсці
17.10.2019 / 20:24 2

Навукоўцы расказалі, як рацыён харчавання спрыяў з'яўленню маўлення ў чалавека

Навукоўцы Універсітэта Бафала прыйшлі да высновы, што ўжыванне мяса і гатаванне ежы спрыялі развіццю маўлення і эвалюцыі чалавека, піша Phys.org.

Павялічыць выяву

Па словах спецыялістаў, спецыфічны рацыён харчавання старажытных людзей прывёў да таго, што сліна Homo sapiens адрозніваецца ад сліны іншых прыматаў. Яна ўнікальная тым, што больш вадзяністая і мае спецыфічную сумесь бялкоў.

Аказалася, што чалавечая сліна лепш расшчапляе крухмал і здольная мадыфікаваць тлушчы, аднак горш пеніцца.

Гэтыя адрозненні тлумачацца тым, што малпы ядуць больш клятчаткі і доўга перажоўваюць, у той час як людзі гатуюць ежу, што палягчае перажоўванне. Вадзяністая сліна лепш змочвае сухую ежу і палягчае глытанне. Такая сліна забяспечвала аптымальную вільготнасць поласці рота ў пустынным клімаце і была важнай для развіцця чалавечага маўлення.

NN.by

0
Андрюха Горец (Беларусь Витебск ) / адказаць
19.10.2019 / 06:42
Ерунда ! Первые человеческие слова появились  у человека тогда - когда он вывернул полный горшок горячего супа прямо себе на колени !!!  Слова были - очень громкие и слов было очень много ! Вот так и появилась человеческая речь !
0
HENRIK KWINTA / адказаць
19.10.2019 / 13:54
Цяпер зразумела што меу на увазе Лукашэнка кали казау пра народзец...наядуцца на ноч бульбы з мясам... .Кали Беларусы менш будуць менш есци мяса,то будуць и менш гаварыць. Значыць менш будзе незадаволеных уладай иЛукой.
Каб пакінуць каментар, калі ласка, актывуйце JavaScript у наладах свайго браўзера
пїЅпїЅпїЅ пїЅпїЅпїЅпїЅпїЅ, пїЅпїЅпїЅпїЅпїЅпїЅпїЅпїЅпїЅ JavaScript пїЅ пїЅпїЅпїЅпїЅпїЅпїЅпїЅ пїЅпїЅпїЅпїЅпїЅпїЅ пїЅпїЅпїЅпїЅпїЅпїЅпїЅ, пїЅпїЅпїЅ пїЅпїЅпїЅпїЅпїЅ пїЅпїЅпїЅпїЅпїЅ пїЅ пїЅпїЅпїЅпїЅпїЅпїЅпїЅ
пїЅпїЅпїЅпїЅпїЅпїЅпїЅпїЅпїЅпїЅпїЅ...
Каб скарыстацца календаром, калі ласка, актывуйце JavaScript у наладах свайго браўзера
2018 2019 2020
ПН АЎ СР ЧЦ ПТ СБ НД
1 2 3
4 5 6 7 8 9 10
11 12 13 14 15 16 17
18 19 20 21 22 23 24
25 26 27 28 29 30