Даслаць навіну
Знайсці
01.10.2019 / 14:37 9

Дынько супраць Смаленчука: вострая дыскусія пра перапахаванне Каліноўскага ВІДЭА

Падчас Кангрэсу даследчыкаў Беларусі, які прайшоў у Вільні ў мінулыя выходныя, адбылася дыскусія наконт месца пахавання Кастуся Каліноўскага. Свае пазіцыі абаранялі галоўны рэдактар часопіса «Наша гісторыя» Андрэй Дынько і гісторык Алесь Смалянчук.

Дыскусія адбылася на сцэне віленскай Ратушы. Мадэратарам выступіў рэдактар Еўрарадыё Зміцер Лукашук. Прапануем вам паглядзець і паслухаць, як гэта было.

Апытанка

NN.by

0
Inger / адказаць
02.10.2019 / 09:33
Uspomnicie:
Tol'ki ú sercy tryvożnym paczuju / Za krainu radzimuju żach, / Úspomniu Vostruju Bramu S'viatuju...
Kali vy choczycie adabrac' Vil'ni Kastusia Kalinoúskaha, vy tym samym
zrakajeciesia czastki svajoj rodnaj ziamli, padtrymlivajecie toj sztuczny padziel, jaki zainicjavala jaszcze Kaciaryna i padtrymlivali saviety i jaki tak staranna hadujuc' lietuviskija szavinisty imknuczysia zrabic' Lietuvu czysta żamojckaj. Heta jaszcze adzin slup da plota miż Bielarussiu i Eúropaj.
Zamiest hetaha zarhanizujcie na pierapachavannie takija delegacyi, jak na vizytu Papy Rymskaha, kab usia Lietuva i Eúropa zaúvażyla Bielarusoú?
1
Алл / адказаць
02.10.2019 / 13:50
Эта дискуссия подняла очень важную проблему в обществе Беларуси . Общество разделено само посеете и не едино. Есть беларусские эмигранты со соим вишеньем Белоруси , есть чистокровные белорусы которые веками жили на этой земле, есть русские которые считают своей родиной Беларусь, есть несознательные   русские и белорусы которые за Русский Мир. Здесь очень очень важный момент для Власть Держащих не кинуться в угоду всем поднять , а ДИКТОВАТЬ СОЮ ВОЛЮ!  Иначе все скатиться к войне и распрям .  Национальный вопрос и национальное возражения ,вот какой вопрос должна ставить интеллигенция  перед властимущими. Вопрос о сплочении нации ! Еще интеллигенция , да и патриоты тоже ,должны поднять и религиозный вопрос, так как явно (  а то что у православных бабушек нет рвения молиться за Суверенную Белорусь  и учить верующих любить сою родину было видно на 30 летие Белорусской епархии по грустным лицам бабушек и то что исторические памятники преданные  православной церкви в большинстве своем в плачевном состоянии) Православная Церковь ничего наделает для суверенитета страны.  
 Все эти вопросы в дискуссии должны широко освещаться и обсуждаться в обществе совместно. А получаеться , судя по придачам и новостям , что  все тусуються по своим кучкам и не хотят думать вместе.
Получаеться , что  и мерный Калиновский не дает покоя Белорусам и сейчас за их разобщенность.  Действительно  Калиновский национальный герой !
1
Черная Русь / адказаць
06.10.2019 / 14:20
..В Пречистенском соборе Вильнюса висит доска с именами 349 белорусов, виновных лишь в том, что они думали иначе, нежели польские повстанцы 1863 годов. За это повстанцы их безжалостно убивали.
Паказаць усе каментары
Каб пакінуць каментар, калі ласка, актывуйце JavaScript у наладах свайго браўзера
пїЅпїЅпїЅ пїЅпїЅпїЅпїЅпїЅ, пїЅпїЅпїЅпїЅпїЅпїЅпїЅпїЅпїЅ JavaScript пїЅ пїЅпїЅпїЅпїЅпїЅпїЅпїЅ пїЅпїЅпїЅпїЅпїЅпїЅ пїЅпїЅпїЅпїЅпїЅпїЅпїЅ, пїЅпїЅпїЅ пїЅпїЅпїЅпїЅпїЅ пїЅпїЅпїЅпїЅпїЅ пїЅ пїЅпїЅпїЅпїЅпїЅпїЅпїЅ
пїЅпїЅпїЅпїЅпїЅпїЅпїЅпїЅпїЅпїЅпїЅ...
Каб скарыстацца календаром, калі ласка, актывуйце JavaScript у наладах свайго браўзера
2018 2019 2020
верасень кастрычнік лістапад
ПН АЎ СР ЧЦ ПТ СБ НД
1 2 3 4 5 6
7 8 9 10 11 12 13
14 15 16 17 18 19 20
21 22 23 24 25 26 27
28 29 30 31