Навукоўцы сцвярджаюць, што кава і малако ратуюць ад анкалогіі
pixabay.com
Навукоўцы з Аўстраліі высветлілі, якія прадукты дапамагаюць знізіць рызыку анкалагічных захворванняў. Пра гэта паведамляе Medicalxpress.
Як высветлілі спецыялісты, у 35% выпадкаў рак кішэчніка з'яўляецца ў людзей, якія злоўжываюць курэннем і дрэнным харчаваннем.
Медыкі параілі паменшыць колькасць тлустага і апрацаванага мяса ў рацыёне да 100 грам у дзень. Пры гэтым яны параілі ўжываць пэўныя прадукты для зніжэння рызыкі з'яўлення раку: малако, малочныя прадукты, тлустую рыбу і каву.
Як адзначаецца, сярод хворых на анкалогію пацыентаў, якія п'юць дзве або больш філіжанкі кавы заўважаная высокая працягласць жыцця. Акрамя таго, памяншае рызыку развіцця ракавых захворванняў вялікая колькасць клятчаткі, як мінімум 30 грам у дзень.
0
0
0
0
0
0
У Гродне прадаецца аўтазак. Колькі каштуе?
 1
«За халадзец!» Пра што сёння спяваюць і чым жывуць «Галасы ЗМеста», якіх хацелі адправіць на Еўрабачанне?
 9
Абралі самую прыгожую супрацоўніцу Белчыгункі
 7
Каментары
Каб пакінуць каментар, калі ласка, актывуйце JavaScript у наладах свайго браўзера
Рэлейную шафу падпалілі ля мяжы Беларусі і Расіі
 2
У ЦВК прызначылі сілавіка
 4
Актывістку руху «Маці-328» пераводзяць з хіміі ў калонію. Яе затрымалі па даносе «пільнага інтэрнаўта»
«Выпалім жалезам». Туск паведаміў, што напад на паплечніка Навальнага заказаў беларус
 10
Сёлета цэнтралізаваны экзамен па кітайскай мове ў Мінску будзе здаваць толькі адзін чалавек
 1
Былы вядучы БТ Аўчыннікаў расказаў пра закуліссе працы, расчараванні і дапамогу палітвязням
 2
Каб скарыстацца календаром, калі ласка, актывуйце JavaScript у наладах свайго браўзера