Даслаць навіну
Знайсці
13
Жвір / адказаць
28.07.2019 / 11:34
Aj.
6
фелікс / адказаць
28.07.2019 / 11:48
А каля з'ясі чарвя, дык гэта яшчэ бялок і карысныя амінакіслоты.
9
Жвір / адказаць
28.07.2019 / 11:57
фелікс
каля з'ясі чарвя, дык гэта яшчэ бялок і карысныя амінакіслоты.
https://nn.by/?c=ar&i=234558
Adnak, nia treba ich žavac`, bo jany horkija, liepš hlytac` calkam... Vy dumajecie, čamu ū ptušak niama zuboū ? Toļki z hetaj nahody...
9
ugo / адказаць
28.07.2019 / 12:59
Гэты артыкул публікуецца ўжо другі раз - значыць рэклама. Адказваю толькі за сябе: так, я як купляў, гэтак жа і БУДУ купляць польскія яблыкі, можаце трэці раз артыкул не публікаваць. Па-першае, польскія яблыкі смачнейшыя. Яны больш ДУХМЯНЫЯ і салодкія (на кіслыя яблыкі ў мяне зубы брр... рэагуюць, тонкая эмаль). Па-другое, яны таннейшыя і я магу кожны дзень з'есці іх тры, замеж аднаго нашага. Па-трэцяе, я не веру нашай нязграбнай прапагандзе, якая кажа, што ў нас прадаюць iмпартныя пазалеташнія яблыкі (тут я параўноўваю з памідорамі нашымі і імпартнымі, якія ўдвая танней. Яны, памідоры, што, таксама пазалеташнія? Памідоры год!!! не праляжаць на складзе). Здароўя і поспехаў польскім фермерам, а нашы за столькі дзесяцігоддзяў маглі б і свае гадаваць і захоўваць. Але, напэўна не лёс.
4
Скураныя крылы / адказаць
28.07.2019 / 14:16
Правільна есці яблыкі (асабліва кіслыя) трэба з чорным хлебам, бо вельмі смачна.

5
0.5 / адказаць
28.07.2019 / 14:19
Значица я подсознательно правильно ел  яблоки, оставляя только "шпунт" И не от жадности. а просто ел. Червей в серцевине не ел, и их дерьмо в том числе. Вот тут ко мне и закралось сомнение, а что если эти учёные посчитали в правильный рацион яблочных червей? Бяда и мне. что ел сердцевину , и они+, учёным, что не объяснили , что и как правильно есть. Может быть эту истину мы узнаем, когда черви съедят и учёных. если химией их тел не погнушаются.
5
Жвір / адказаць
28.07.2019 / 15:20
Скураныя крылы, з чорным хлебам usio smačna...
1
Той самы / адказаць
28.07.2019 / 15:33
фелікс, з чарвём есьці яблык не трэба.)  І справа вось у чым, выдзяленьні чарвя ёсьць  для чвлвыека небясьпечнымі, канцэрагеннымі. Прынамсі так нам казалі  выкладчыкі на біяфаке. 

І яшчэ, калі на яблыку ёсьць прыкметы захворваньня - парша і г.д., ях есьці нельга з тых жа прычынаў, лепш пашкоджаныя ўчасткі зрэзаць і пусьціць на сок ці ў кандытарскую перапрацоўку, на кампоты і г.д. 

Нельга есьці і той яблык які пачаў псавацца - гніць. Справа ў тым, што прадукты гніеньня распаўсюджваюцца на ўвесь яблык, і тое што вы гнілое выражаце, а здаровае на выгляд з'ясьце, таксама не варта рабіць. Лепш такі яблык, выдаліўшы пашкоджанае, пусьціць у перапрацоўку...


0
фелікс / адказаць
28.07.2019 / 15:42
Жвір, дык калі не жаваць, чарвяк бузде казытаць у страўніку.
2
фелікс / адказаць
28.07.2019 / 15:44
Той самы, думаеце, у чарвя экскрэменты больш таксічныя, чым у чалавека ? Чалавек жа таксама з г...ном унутры ходзіць.
3
metsavend / адказаць
28.07.2019 / 15:51
Зелёные яблоки лучше есть с чёрной икрой, а красные -  с красной. Сладкие яблоки вкуснее с дижонской горчицей, если намазать её толстым слоем на половинку яблока. Червивые лучше идут с красным вином, а гнилые - с белым вином или стаканчиком бренди. Для кисло-сладких яблок подойдёт чесночный соус. Приятного аппетита! 
6
Жвір / адказаць
28.07.2019 / 16:10
Той самы, voj, nie durycie halavy,..ni sabie, ni liudziam. 
6
ИП Шамякин, УНП xx5764xxx / адказаць
28.07.2019 / 17:39
"Ты огрызок не доела, я его уже проглотил / Она не знала, что я дебил"! (с) Дай Дарогу
17
ИП Шамякин, УНП xx5764xxx / адказаць
28.07.2019 / 17:40
Не получилось научить нас создавать однополые пары - ну ладно, подойдём с другой стороны. Попробуем для начала научить аборигенов лопать огрызки, а там посмотрим!
4
Александр / адказаць
28.07.2019 / 18:00
Я употребляю только антоновку,и ввиде сброженного сока.Все полезные вещества сохраняются годами.Правда крепость маловата.
2
rurk / адказаць
28.07.2019 / 21:53
сама правільна: падняў з-пад яблыні, абцёр аб пуза і ясі! :)
4
Жвір / адказаць
29.07.2019 / 05:23
фелікс,
Жвір, дык калі не жаваць, чарвяк бузде казытаць у страўніку.
https://nn.by/?c=ar&i=234558#startcomments
Šmat chto tak dumaje, a nasamreč -  nie ! Vos` paspytajcie...:)
2
хамса / адказаць
29.07.2019 / 07:29
Той самы - нельга-нельга-нельга.. той самаму есці яблыкі рэлігія не дазваляе) нуў.. вялікі чарвяк (змяя) яблыкам жа спакусіў Еву, а потым яна ім Адама
3
хамса / адказаць
29.07.2019 / 07:33
фелікс, у чалавека-мясаеда і іншых драпежнікаў таксічныя экскрэменты (імі нельга ўгнойваць глебу).. а ў веганаў (мы ё тое, што мы ямо.. чарвяк можа напалову з таго яблычка складаецца)) - не
4
хамса / адказаць
29.07.2019 / 07:40
і, фелікс, маці кажа - чарвяк не той, што мы ядзім, а той што нас есць
п.с. таксама ем агрызкі - дзіцю чышчу яблыкі (ён есць па шмат - кг і больш у дзень), а сама “аб’едкі” - агрызкі.. цяпер буду ведаць, што гэта надзвычай карысна) бо дасюль ведала толькі, што ў семечках яблыка ёду шмат.. і недзе потым чытала, што шмат і шкодных рэчываў, і што нельга іх многа есці.. дзе праўда?
3
хамса / адказаць
29.07.2019 / 07:46
Скураныя крылы, ага) і яны потым разам бродзяць* у страўніку, і Скураныя крылы ходзіць без віна бухі)
яблыкі не рэкамендуецца есці адразу пасля ежы, а трэба да ці асобна
>з чорным хлебам usio smačna...
не ўсё.. дыню нельга ўвогуле ні з чым сумяшчаць
0
Той самы / адказаць
29.07.2019 / 09:06
фелікс,  Змяя не гіне ад уласнай атруты, а толькі ад чужой.
4
Жвір / адказаць
29.07.2019 / 09:57
>з чорным хлебам usio smačna...не ўсё.. дыню нельга ўвогуле ні з чым сумяшчаць
https://nn.by/?c=ar&i=234558#startcomments
Kavu z baļzamam (Rīgas Melnais Balzams®) taksama, kažuc`, što nieļha, alie ž heta nie admianiaje smak... Niejak tak.
0
Скураныя крылы / адказаць
29.07.2019 / 11:04
хамса,  падсмажыць сала з цыбуляй, туды ж, у тлушч, уліць смятаны. Есці з блінамі.  Вельмі смачна, нават уздымае настрой. Дарэчы, яшчэ больш, чым яблыка з чорным хлебам. Ці і гэтага нельга, дык як тады далей жыць?

0
Василиса / адказаць
29.07.2019 / 13:01
Александр, антоновка ,черный хлеб, сало -вкусно и полезно для ЖКТ.
0
Усяслаў / адказаць
29.07.2019 / 15:33
Еў так яблыкі, калі гэта яшчэ не было мэйнстрымам ))
0
хамса / адказаць
29.07.2019 / 23:01
Скураныя крылы, хіба пасля мачанкі з блінамі (асабліва з блінамі з вясковай печы) захочацца яшчэ што-небудзь акром шчэ мачанкі з блінамі?) не паверыце) ваша пакарная [)] слуга не прыймае (не прыймала) сала ні ў якім выглядзе (ад кавалачка сала памерам не тое, што з гарошыну, з галоўку шпількі (2мм), вылаўленую ў супе, ванітавала), акром, як смажанае да хрусткасці і ў мачанцы
але зараз жа не пра сала, а пра яблычкі )
>Ці і гэтага нельга, дык як тады далей жыць?
вам можна ўсё) бо вам можа асабліва карысна тое, што асабліва шкодна) гэта я так.. каб зожаўцаў шчэ больш прыпугнуць) вы ж не зожавец, не?)
..
а яблыкі з хлебам.. хм.. нават я з усёй фантазіяй сваёй уявіць не магу.. раскажыце падрабязней як (якія яблыкі, у якім выглядзе і з якім хлебам) вы гэта ясцё?
а не! уявіць трохі магу.. яблычнае варэнне (якое само па сабе не такое смачнае без дадатку іншых фруктаў, цукатаў, гарэхаў ці ягад) + хлеб.. так? тады смачна
і дарэчы.. вы напісалі “чым яблыка з чорным хлебам”.. а нават я ведаю, што трэба пісáць “яблык”.. яблык - мужчынскі род )

0
хамса / адказаць
29.07.2019 / 23:10
Жвір у 9:57, так.. я там не пра смак, а пра карысць для здароўя выказалася.. а ў гэтым пытанні (карысці ці шкоднасці для здароўя) навукоўцам на 100% і адразу верыць нельга.. бо ў іх, бачаце, якая штука, якая фішка.. яны сёння вынайдуць адно, а заўтра самі ж сябе аспрэчваюць.. ну праца ў іх такая)
а ёсць вопыт, назапашаны стагодзямі-тысячагодзямі продкамі.. і ё ўласны вопыт.. і трэба неяк знайці паміж гэтым усім нейкую залатую сярэдзінку.. так ‘проста’.. праўда?)
0
хамса / адказаць
29.07.2019 / 23:20
Той самы, добра, што вы пачалі пісаць пра тое, што казалі вам выкладчыкі па вашай спецыяльнасці.. бо дасюль мы бачылі ў асноўным толькі вашыя з прыдыханнем спасылкі на пазняка і маленне на ягоны абраз
але ж калі мы пачуем ВАШЫЯ і толькі вашыя ўласныя (не выкладчыкаў і не пазняка) меркаванні? прынамсі я даўно чакаю на іх у прынамсі экалагічных тэмах на нн.. ад вас, як ад профі ў такіх тэмах.. вы самі абвяшчаеце сябе такім у такіх тэмах.. а доказу, як не было, так і няма )
0
Жвір / адказаць
30.07.2019 / 04:46
хамса
знайці паміж гэтым усім нейкую залатую сярэдзінку..
Možna i nie šukac`, prosta skarystacca dosviedam prodkaū, užyvac` toje, što daūno pravierana imi, madyfikavaūšy na svoj hust,.. mažliva... Nu, heta, kali lianota šukac`... Pa-mojmu, usie tak i robiac`...:)
0
хамса / адказаць
30.07.2019 / 09:17
Жвір, а дзе ўзяць каноплі? бо продкі яе вельмі нават ўжывалі (у ежу и на адзежу))

0
Жвір / адказаць
30.07.2019 / 11:53
хамса
а дзе ўзяць каноплі?
Možna zamianic` na iļnianoje siemia, jano josc` u prodažy. Pryncypova ničoha nia zmienicca.  

Dy i nia tak šmak dzie jaho vykarystoūvali ū ježu. Nu, u vypiečku dadavali, jašče taūkli ū stupcy dy zapraūliali buļbu... Na adziežu kanaplia peūna nie išla, na viaroūki chiba...:)
0
Скураныя крылы / адказаць
30.07.2019 / 12:19
хамса, з печы нават звычайная груца смачная з малаком (ці з малаком нельга?).  Антонаўка з чорных хлебам: у адной руцэ - яблык, у другой - хлеб,  так і есці. А пра "яблык" нават мой сабака ведае, а гаспадар памылкі робіць, бывае.

0
Мiця Выкручанскi / адказаць
30.07.2019 / 13:34
...знаю про это !...пробовал !...не понравилось !
Каб пакінуць каментар, калі ласка, актывуйце JavaScript у наладах свайго браўзера