Даслаць навіну
Знайсці
18.05.2019 / 11:06 9

Італьянскія выхадныя: гатуем сырную лазанню

Калі б мяне запыталі, якую страву я магла б есці кожны дзень, без сумневаў назвала б макарону. І прыклад Італіі даказвае, што гэта не надакучвае. Можна кожны дзень рабіць новую страву — мяняць соусы, формы макароны! Ці прайсціся па класіцы — выбраць спагецці карбанара ці баланьезэ. Але сёння мы з вамі прыгатуем іншую вядомую італьянскую страву — лазанню, гэтым разам сырную.

Першыя рэцэпты лазанні знойдзены ў кулінарнай кнізе XIV стагоддзя. Лічыцца, што сваё паходжанне страва бярэ з Неапаля. А само слова з лацінскай мовы перакладаецца як «форма для запякання».

Павялічыць выяву

Нам спатрэбіцца:

  • 250 гр. лістоў для лазанні;
  • 200 гр. мацарэлы;
  • 250 гр. рыкоты;
  • 150 гр. шпінату;
  • 1 цыбуліна;
  • 1 зубчык часнаку;
  • 500 мл малака;
  • 2 ст.л. мукі;
  • 50 гр. масла;
  • соль, перац;
  • мускатны арэх;
  • алей.

Спачатку зробім соус бешамель. У сатэйніку топім масла, дадаём да яго муку і даём падсмажыцца, увесь час перамешваючы. Патроху ўліваем цёплае малако і перамешваем соус, каб не было камячкоў. Варым да загусцення. У соус дадаём соль, перац і мускатны арэх на смак.

Тым часам на патэльні з 1 ч.л. алею падсмажым дробна нарэзаную цыбулю і часнок. Як толькі цыбуля зарумяніцца, дадаём да яе шпінат і даём некалькі хвілінак на прыгатаванне. Дадаём да шпінату рыкоту і добра перамешваем.

Мацарэлу тром на тарцы (лепей узяць цвёрдую мацарэлу як для піццы). Пакіньце трошачку сыру на апошні этап прыгатавання.

Павялічыць выяву

Пачынаем выкладваць слаі. Форму для лазанні трошкі змазваем алеем, выкладаем першы слой лістоў макароны. Зверху выкладаем рыкоту са шпінатам, пасыпаем сырам, дадаём соус. Зноўку пачынаем з макароны. Такіх слаёў у нас будзе тры, так што размяркуйце рыкоту і мацарэлу на 3 часткі, а соус на 4, каб хапіла на апошні слой — там будуць толькі лісты макароны і соус. Накрываем форму фольгай і запякаем у духоўцы 35—40 хвілін пры 180 градусах. За 5 хвілін да гатоўнасці зніміце фольгу, пасыпце лазанню сырам і пакіньце ў духоўцы да поўнага прыгатавання.

Смачна есці!

Вольга Чарнова, фота аўтаркі

0
хамса / адказаць
22.05.2019 / 22:47
ага, Дизайнер.. 'Чтобы приготовить кулебяку из дрожжевого теста, возьмите 100 г муки, 5 г дрожжей, 1 стакан молока, 2 яичных желтка, чайную ложку соли, столовую ложку сахара - и скушайте все это, тщательно чередуя. Через час кулебяка будет готова.' (Андрей Кнышев)
1
maha / адказаць
01.06.2019 / 14:34
Максим Дизайнер , ничего нельзя сокращать, толькодля теста на лазанью 4 ингредиента, еще больше на бешамель. не менять , ни упрощать нельзя, иначе получится другое блюдо с другим вкусом. но если жить на батоне с салом, то этого не поймешь
0
Максим Дизайнер / адказаць
10.06.2019 / 19:13
maha , Да я лучше на хлебе черном с салом поживу, чем твою баланду из гнилооптовских продуктов, из 12 ингредиентов за пол своей зарплаты есть буду.
Паказаць усе каментары
Каб пакінуць каментар, калі ласка, актывуйце JavaScript у наладах свайго браўзера
пїЅпїЅпїЅ пїЅпїЅпїЅпїЅпїЅ, пїЅпїЅпїЅпїЅпїЅпїЅпїЅпїЅпїЅ JavaScript пїЅ пїЅпїЅпїЅпїЅпїЅпїЅпїЅ пїЅпїЅпїЅпїЅпїЅпїЅ пїЅпїЅпїЅпїЅпїЅпїЅпїЅ, пїЅпїЅпїЅ пїЅпїЅпїЅпїЅпїЅ пїЅпїЅпїЅпїЅпїЅ пїЅ пїЅпїЅпїЅпїЅпїЅпїЅпїЅ
пїЅпїЅпїЅпїЅпїЅпїЅпїЅпїЅпїЅпїЅпїЅ...
Каб скарыстацца календаром, калі ласка, актывуйце JavaScript у наладах свайго браўзера
2018 2019 2020
май чэрвень ліпень
ПН АЎ СР ЧЦ ПТ СБ НД
1 2
3 4 5 6 7 8 9
10 11 12 13 14 15 16
17 18 19 20 21 22 23
24 25 26 27 28 29 30