Даслаць навіну
Знайсці
1
Жвір / адказаць
10.05.2019 / 20:00
Padajecca, što zahinula boliej. Heta pac`viaržajecca stalinskimi jašče pierapisami nasieļnictva.
5
Лысы чорт / адказаць
10.05.2019 / 20:26
В целом этот Юра неплохой парень. Оставляет приятное впечатление, когда провоцирует знаменитостей на эмоции. Может задать наглый вопрос. Сегодня на просторах былого сесесер журналистика, пожалуй, только в Украине ещё как то существует. В России только Дудь и старается. Остальные либо утомились, либо [цензура не пропустит мою мысль.] P.S. у нас ещё есть неплохие репортёры. Но, увы, до журналистики ещё далековато...
3
Янка_х / адказаць
10.05.2019 / 20:30
Пра такія рэчы як Курапаты і Калыма шмат беларускіх настаўнікаў кажуць сваім выхаванцам факультатыўна, адыходзячы ад школьных падручнікаў. Далёка не адзін Дудзь тут інфармуе. Хаця, канешне, і яму вялікі дзякуй за падтрымку. Цікавая гэта тэма - пазіцыя настаўніка гісторыі (і не толькі) ў несвабоднай краіне.
2
цётка / адказаць
10.05.2019 / 21:53
Я гэтага Дудзя гляджу даўна, файны хлапец!!! Вельмі цікавыя яго інтэрв'ю. Ну, а пра Калыму, дык і ўвогуле бомба.
115
Брыдкая пачвара / адказаць
10.05.2019 / 22:50
Да пачатку трэба распаведаць праўду а злачынствах нацыстаў, у тым ліку і украінскіх УПА-УНСО, шуцманшафтаў і т.Д., жорсткасць якіх ні параўняўюцца з ніякім НКВД. Проста агідна, як людзі , клічычуючымя сябе патрыётамі Беларусі, выбрэхваюць паскудныя да сапраўднага беларуса лозунгі.
3
Andrej Kažemaks / адказаць
10.05.2019 / 23:19
Раю таксама Парфенон паглядзець і Ещенепознер.
1
Прохожий / адказаць
10.05.2019 / 23:21
Я таксама даўно "запаў" на Дудзя... Ну і НН пісаў, каб зрабілі прамоцыю "Калымы..." Дудзя, бо гэта падобна да беларускіх Курапатаў... Дай Бог, моладзь пазнае сапраўдную гісторыю - праз Дудзя!!!
1
вусцішны троль / адказаць
10.05.2019 / 23:29
да, страх действительно проник глубоко внутрь советских людей - просто сравните реакцию дочери Королева, когда она вспоминаемся своего отца, и то, что/как она говорит о сталине.
48
Брыдкая пачвара / адказаць
10.05.2019 / 23:40
Andrej Kažemaks, а таксама польскую «Волынскую рэзню», ці »Волынь», і беларускую «Ідзі і глядзі»
2
Палескі партызан / адказаць
11.05.2019 / 00:10
Дудзь заўсёды грунтоўныя інтэрв'ю рабіў. Пачытайце, напрыклад, на спортс.ру як ён размазаў лідара фанатаў "Спартака" Катанаева,які падтрымліваў сепаратыстаў Данбаса. Ютуб проста вывеў талент гэтага хлопца на новы ўзровень, да публікі далёкай ад спартыўных і каляспартыўных падзей. А "Калыма", праекты пра жыццё ветэранаў чачэнскай вайны і пра першы рок-фэст СССР з удзелам заходніх зорак - гэта проста топ.
43
Зьмiцер / адказаць
11.05.2019 / 08:45
Палескі партызан, калі глядзець на інтэрв'ю спадара Дудзя вычыма падлетка, то так - яны сапраўды досыць грунтоўныя, асабліва яго кароннае пытанне пра мастурбацыю. Ну, урэшце згодна фашыстоўскай народнай мудрасьці, кожнаму сваё: Дудзь будзе дуць, а падлеткі - мастурбаваць.
57
Владимир.Бобруйск / адказаць
11.05.2019 / 11:15
Фильм нудный,растянут по времени.Уровень снимал школьник 14-16 лет.Идея отличная,но не получилось у Дудя,не получилось.
1
Light_drive / адказаць
11.05.2019 / 11:56
У Заходняй Беларусi, Украiнi i Прыбалтыцы Сталiна богам не лiчылi. Мацi узгадвала гiсторыю. 53-цi год. Яна была малая з бабкай у раднi, у суседнiм сяле. Яуляецца хлопец падлетак - сын гаспадынi: --- "Ы-ы-ы-ы!". ---- " Чаго ты равеш? Хтосьцi набiу?" ---- "Сталiн памер!" Як раз'юшылася яго мацi, за анучу, ды давай яго лупцаваць, калi бацьку забiлi так ня роу, а хiба, помнiу нас Сталiн, калi мы тут галадалi - еле яе адвалаклi. Было шмат жартау на трасянцы накшталт: "Спасиба Сталину, грузину, што абуу нас у резину". Пачытаешь беларускiя форумы - шмат у каго гэта гума у галаве (як у тога хлопца) i засталася.
3
вусцішны троль / адказаць
11.05.2019 / 12:37
Недавно многие радовались 66-летию с момента, когда кровавый убийца перестал ходить по нашей земле. Это действительно хорошая дата: со смертью сталина жить стало лучше, жить стало веселее. Но всё-таки он жив пока живы его преступления! Не память — памяти о нём нет. Изверг, который за 29 лет абсолютной власти в совке не научился произносить слова без акцента с визгливым голосом и бредовыми идеями о собственном величии, — в памяти народной не сохранился. Есть другой образ, но в него верят только сумасшедшие и безмозглые идиоты. Ибо настоящий сталин никогда не был похож на их идола. Отвратительный, тупой и будто бы вечно под самогоном, он наделал делов: они до сих пор, неосознаваемые, определяют наше бытие. Совки и сталинисты характеризуется не столько ковром на стене, бедностью, дерьмовым питанием и отвратительным вкусом. Единственная их важная черта - это скотская, щемящая лояльность своим палачам и убийцам. Репрессии 30-х годов: программа ГУЛага и Большой террор, — не были пустыми идеологически. У них была конкретная задача воспитать человека новой формации. Свободные люди должны пройти через мясорубку лагерей, чтобы стать советскими людьми. В лагерях они либо умрут, либо успокоятся. Единицы сохранят в себе стержень. Люди вне лагерей будут находится в атмосфере страха: страха уехать навсегда на расстрельный полигон, страха уехать по этапу на десятки лет в лагеря. На выходе мы получаем измождённый, усталый народ, благоговеющий перед начальством, лагерной охраной, партией. Совки — сломанные люди. Они, сломанные, будут хвалить своих насильников; они, сломанные, будут рожать детей, будут детей, сломанными, растить. Убейте советского человека внутри себя, выдавливайте его изнутри по капле, сделайте ему невыносимо больно и тогда снова родится свободный человек, ведущий свой народ к возрождению. Именно тогда умрёт дело сталина.
2
Мацей Бурачок / адказаць
13.05.2019 / 17:30
Фильм удался.. Автор прав.. Почему удался, да потому что критики до сих пор о фильме говорят ( а-ля за сталина: то же Дмитрий Пучков goblin и его друзья ) и не просто жестко критикуют а реально рвут пуканы, как сейчас модно говорить. Юре Дудю - респект.
1
HENRIK KWINTA / адказаць
13.05.2019 / 19:14
Гэты фильм павинны паглядзець як мага больш людзей . КУРАПАТЫ,КАЛЫМА и многа других месцау дзе масава знисчали милиёны нявинных людзей. Вельми страшна кали людзи не будуць пра гэта ведаць.Намой погляд мы паутараем зноу гэта усё : пиянеры, брсм,белая русь , форма карника на кираунику мус, ЛУ кажа што гэта наша гистория якую мы павинны ведаць и ганарыцца."ГИСТОРИЯ" якая вучыць знисчаць Крыжы на месцы растрэлау, ушанавання Сталина и Дзяржынскага , помники сифилитику у кожным горадзе и населеным пункце? Ци патрэбна нам гисторыя "гисторыка"Лукашэнки? И так мы усё ближэй и ближэй падыходзим да паутарэння 1937 года.
15
Максим Дизайнер / адказаць
14.05.2019 / 13:41
Я не понимаю визгов змагарских парасят в комментах. Давно написаны книги, Тот же Солженицын, снято куча фильмов, включая советских. Юра Дудь просто съездил, и еще раз пересказал историю, которая давным давно известна всем умным людям, а не борщ...к. Такое ощущение, что в комментах одни полковники настащые, с заплывшими от борщей, на куриных костях с антибиотиками, мозгами.
Каб пакінуць каментар, калі ласка, актывуйце JavaScript у наладах свайго браўзера