Даслаць навіну
Знайсці
36
хамса / адказаць
06.01.2019 / 22:52
Лаўрэат Нобелеўскай прэміі міру маці Тэрэза лічыла «вучэнне Хрыста глыбока рэвалюцыйным, якое абсалютна адпаведае справе сацыялізму. яно не супярэчыць нават марксізму-ленінізму»
Хрыстос пайшоў супраць імперыі, царкоўных іерархаў і існаваўшых у тагачасным грамадстве нормаў маралі
у 5 стагодзі хрысціянства стала дзяржаўнай рэлігіяй, стала ідэалогіяй феадалізму.. Царства Божае, якое Ісус хацеў пабудаваць на Зямлі (Царства Любові і Справядлівасці) перанеслі ў замагільны свет, а ў гэтым свеце дабавілі веру ў цуды, застрашванне (зрабіўшы крыж галоўным сімвалам) і патрабаванне падпарадкавання
дасюль маюцца вялікія нестыкоўкі царкоўнай ідэалогіі з вучэннем Хрыста
але з нараджэннем першага хіпі і першага паспяховага ('ты памятаеш той рыбалоўны гурток што мы арганізавалі 2000 год таму?! ён такі да гэтага часу існуе!!!')) рэвалюцыянера, комрэды!!
4
Вожык / адказаць
06.01.2019 / 22:59
Са святам, спадарства! Светлых думак, добрых спрау́!
1
гердзень / адказаць
07.01.2019 / 04:34
хамса, усё ж такі інтэрнэт бывае часам і шкодны. добрага памалу
2
Serg / адказаць
07.01.2019 / 08:27
С Рождеством!!! Счастья, здоровья, любви, мира и добра всем людям Земли!!!
8
хамса / адказаць
07.01.2019 / 11:59
>добрага памалу
якая прамыўка мазгоў ідзе штодзённа і бесперапынна з боку царквы.. а тут два словы (куды ўжо менш)) ад хамсы, сказаныя ўпершыню, некага напужалі
вось папам дык 100% можна верыць.. пра беззаганнае зачацце, напрыклад.. яна ж замужам была.. якое беззаганнае? тое, што ва ўсіх астатніх выпадках лічацца грахом, у адным выпадку апынулася святой справай.. гэта - калі богі спускаліся на зямлю і брухацілі зямных жанчын, праз што нараджаліся богі-людзі, цалкам адпавядае ранейшай (паганскай) міфалогіі (грэчаскай).. але чаму тут з замужняй? што - гэты 'бог' дзяўчыну не мог знайсці?
і шчэ раз паўтару - такі 'грэх' самім хрысціянствам дужа асуджаецца.. вас такая супярэчлівасць не здзіўляе?
6
хамса / адказаць
07.01.2019 / 12:26
на найстарэйшым вядомым абразе Ісуса (Спаса Вседержителя - Монастырь Святой Екатерины) - у яго розныя па памеры вочы, што веруючымі лічыцца прыкметай д'ябла.. за гэта спальвалі пэўна ж 'ведзьм'
2
Алесь Нязгода / адказаць
07.01.2019 / 17:41
Насамрэч большасьць праваслаўных сьвету адсвяткавалі ў сьнежні. Больш карэктна было б пісаць "Рускія праваслаўныя святкуюць раство".
4
хамса / адказаць
07.01.2019 / 19:09
пасля нашага допісу пра Ісуса-рэвалюцыянера, збіраючыся да сваіх бацькоў на святкаванне Раства, муж дастае чырвоную майку: народжаны ў ссср.. смяюся: а можна я тады ў пару надзену майку з Чэ Геварай? (ён мне даўно яе падарыў.. ні разу не надзявала - саромелася.. а тут - гуляць дык гуляць!) бацькі, здзівіліся: оў, Чэ Гевара.. кажу: ну.. і расказваю ім пра Ісуса-рэвалюцыянера.. пасмяяліся.. яны хоць і веруючыя, але з пачуццём гумару.. прагрэсіўныя.. не тое што панылыя зануды-кахэпісты
2
хамса / адказаць
07.01.2019 / 22:02
азадачыў сёння малы.. кажа: 'мам, а ведаеш, якія б плюсы былі, калі б заставаўся ссср? ну, па-першае, былі б бясплатныя туалеты [гэта ён пасля сённяшняга шпацыру па горадзе сказаў)], а па-другое, не было б лукашэнкі' 'але ж і незалежнасці б не было', - кажу.. 'а навошта незалежнасць, калі пры камунізме дзяржавы мусяць шчэзнуць?'
упс.. а вось пра гэта я не думала.. і шчэзнуць жа нацыі.. канечне, невядома, які будзе наступны грамадскі лад і як ён будзе называцца.. будзе ён падобны да камунізма ці будзе нейкі іншы.. але тое, што капіталізм (а ён прайшоў ужо сваю найвышэйшую стадыю) не апошні лад у гісторыі чалавецтва, тое ж ясна, як божы дзень) нацыі, як вядома, зарадзіліся разам з зараджэннем і развіццём капіталізма і скончаць сваё існаванне разам з ім ці некалькі пазней.. так сцвярджаюць маркс і ленін - 'не только сближение наций, но и слияние их'.. а што будзе далей? вяртанне да папярэдніх форм супольнасці людзей - народу, племені?) наўрад ці.. быццам жа рухаемся наперад.. будзе нешта новае.. хаця канечне, калі здарыцца глабальная атамная вайна, то можна і пячорах апынуцца зноў
як будзе? (бо ж я вавілона, як разумееце, і ў страшным сне бачыць не хачу)
Каб пакінуць каментар, калі ласка, актывуйце JavaScript у наладах свайго браўзера