Даслаць навіну
Знайсці
17.07.2018 / 10:05 22

Мінабароны патлумачыла, чым будзе займацца рота праграмістаў, якую набяруць ужо ў гэтым годзе

На сайце Мінабароны з'явіліся звесткі пра роту інфармацыйных тэхналогій, якую плануецца стварыць у канцы гэтага года.

Павялічыць выяву

фота Сяргея Гудзіліна.

«Падраздзяленне будзе ўкамплектавана вайскоўцамі тэрміновай ваеннай службы з ліку грамадзян, якія дабіліся найбольшых поспехаў у галіне інфармацыйных тэхналогій, як правіла, маюць вышэйшую прафесійную адукацыю па спецыяльнасцях, што цікавяць Мінабароны, і выявілі жаданне праходзіць ваенную службу ў дадзенай роце», — гаворыцца ў паведамленні.

Кожнаму вайскоўцу роты інфармацыйных тэхналогій будзе вызначаны навуковы кіраўнік, каб не страчваць атрыманую кваліфікацыю. Маладзёны будуць выконваць навукова-прыкладныя задачы для Мінабароны, а таксама працягнуць свой удзел ва ўжо пачатых навуковых праграмах.

Пакуль што распрацоўваецца прававая дакументацыя, каб узаконіць такую IT-роту.

NN.by

2
Заблудились в трех соснах? / адказаць
17.07.2018 / 17:52
Сидор, Беларусь образовалась в 1991 году, а вот граждане потомками кого себя считают - это другой вопрос. Граждане могут быть потомками только тех. кто жили вместе раньше, что было при ВКЛ, поэтому мы - потомки рыцарей ВКЛ. Быть потомками тех, кого во время ВОВ убивали на оккупированной территории - это не честь. а горе. Как лодку назовешь. так она и поплывет, нельзя же все время говорить о годе во время торжественных мероприятий и рассказывать детям, как убивал и как издевался кто-то над нашими предками. Нужно о победах рассказывать. нужно рассказывать про честь. мужество и отвагу. про защиту добра от зла и отстаивание справедливости. Нужно Беларусь в Княжество литвинское переименовать и все встанет на свои места. всем будет понятно почему белорусские граждане-собственники князья и княгини. если в Княжестве Литвинском живут, а собственниками земли и всего. что досталось Беларуси после раздела СССР, стали тогда. когда проголосовали ничего не продавать и не приватизировать из доставшегося после раздела СССР. появилась коллективная собственность и современные белорусские граждане-собственники. 
0
HENRIK KWINTA / адказаць
17.07.2018 / 19:41
Ранше РОССИЯ славилась дураками и дорогами но мы её опередили хоть и населения в РОССИИ больше но ПО ДУРАКАМ ИМ НАС НЕДОГНАТЬ а про дороги и говорить нечего  ЗА ЧТО ПЛАТИМ?
0
Не понял / адказаць
17.07.2018 / 20:20
HENRIK KWINTA, Вы это от имени кого здесь про Россию и себя на белорусском сайте? В Беларуси диктатура 25 лет с насилием и  издевательствами при превосходящей силе тех. у кого оружие в руках. а вы кому что добровольно платите и где. про что рассказываете?   
Паказаць усе каментары
Каб пакінуць каментар, калі ласка, актывуйце JavaScript у наладах свайго браўзера
пїЅпїЅпїЅ пїЅпїЅпїЅпїЅпїЅ, пїЅпїЅпїЅпїЅпїЅпїЅпїЅпїЅпїЅ JavaScript пїЅ пїЅпїЅпїЅпїЅпїЅпїЅпїЅ пїЅпїЅпїЅпїЅпїЅпїЅ пїЅпїЅпїЅпїЅпїЅпїЅпїЅ, пїЅпїЅпїЅ пїЅпїЅпїЅпїЅпїЅ пїЅпїЅпїЅпїЅпїЅ пїЅ пїЅпїЅпїЅпїЅпїЅпїЅпїЅ
пїЅпїЅпїЅпїЅпїЅпїЅпїЅпїЅпїЅпїЅпїЅ...
Каб скарыстацца календаром, калі ласка, актывуйце JavaScript у наладах свайго браўзера
2017 2018 2019
ПН АЎ СР ЧЦ ПТ СБ НД
1 2
3 4 5 6 7 8 9
10 11 12 13 14 15 16
17 18 19 20 21 22 23
24 25 26 27 28 29 30
31