Знайсці
09.06.2018 / 10:263РусŁacБел

Лёгкі летні дэсерт: панакота з клубнічным соусам РЭЦЭПТ

Распачаўся сезон ягад. Падаецца, што дэсерты нам больш не патрэбныя, бо можна загасіць сваю прагу да салодкага сакавітымі клубніцамі, суніцамі і чарэшняй. Але мне ў нейкі момант становіцца нудна проста есці ягады. Тады я пачынаю шукаць рэцэпты дэсертаў, якія ідэальна з імі спалучаюцца. Адзін з такіх рэцэптаў — гэта добра вядомая панакота. Так, вы можаце знайсці гэты дэсерт на палічках у краме, але раю вам хаця б раз паспрабаваць зрабіць яго самастойна.

Рэцэпт панакоты нарадзіўся ў дваццатым стагоддзі ў Італіі. Назва перакладаецца як «вараныя вяршкі», што ідэальна адлюстроўвае і галоўны інгрэдыент, і спосаб яго прыгатавання.

Панакота з клубніцамі.

Існуе вялікая колькасць рэцэптаў гэтага дэсерту, розных па прапорцыях і складніках. Нават ходзяць спрэчкі, што правільная панакота гэта тая, што без жэлаціну, але з яечнымі бялкамі. Ёсць таксама сучасныя варыянты, дзе вяршкі араматызуюцца не ваніллю, а лавандай, гарбатай ці зёлкамі. Так што, калі па маім рэцэпце ўсё атрымаецца, можна працягваць бясконцыя эксперыменты далей.

Вам спатрэбяцца:

  • 8 гр. жэлаціну;
  • 265 гр. вяршкоў, 33%;
  • 110 гр. малака 3,2%;
  • 50 гр. цукру;
  • ваніль.

Прыгатаванне

Пачынаем з жэлаціну. Прасцей за ўсё выкарыстоўваць яго ў лістах. Трэба проста замачыць іх у вадзе, а потым адціснуць і дадаць у сумесь. Калі вы бераце звычайны парашковы жэлацін, то гэтыя 8 гр. вы заліваеце 48 гр. вады (роўна ў 6 разоў больш, чым жэлаціну), перамешваеце, чакаеце 4—5 хвілін, каб жэлацін набрыняў, і тады дадаяце ўсё разам (жэлацін і вада).

У сатэйнік наліваем вяршкі, малако, дадаем цукар і ванільны цукар (ці эсенцыю). Канечне, лепей за ўсё выкарыстоўваць струк ванілі, але тады кошт рэцэпта адразу павышаецца. Сатэйнік ставім на агонь, даводзім да кіпення і адразу выключаем. Дадаем жэлацін і акуратна размешваем.

Разліваем панакоту па шклянках ці ў сіліконавыя формачкі. Даём цалкам астыць і перакладаем у халадзільнік. Можа спатрэбіцца да 5 гадзін, каб панакота стабілізавалася.

Захоўваць панакоту можна 2—3 дні. Такі дэсерт можна нават замарозіць і трымаць у лядоўні каля месяца. У другім выпадку перад падачай трэба будзе дастаць панакоту з лядоўні і пакінуць у халадзільніку прыкладна на гадзіну.

Падаваць са свежымі ягадамі. Можна хутка прыгатаваць соус з клубніц. Для гэтага спатрэбіцца:

  • 150 гр. клубніц;
  • 1 ст. л. цукру
  • 1 ст. л. вады

Ягады парэзаць на кавалачкі, змяшаць з цукрам, дадаць вады і на маленькім агні давесці да кіпення. Зняць, астудзіць. Калі жадаеце, каб соус быў аднародным, яго можна працерці праз сіта ці «прабіць» блэндарам.

Смачна есці!

Вольга Чарнова

Хочаш падзяліцца важнай інфармацыяй
ананімна і канфідэнцыйна?

Клас
Панылы сорам
Ха-ха
Ого
Сумна
Абуральна
Каб пакінуць каментар, калі ласка, актывуйце JavaScript у наладах свайго браўзера
Каб скарыстацца календаром, калі ласка, актывуйце JavaScript у наладах свайго браўзера