Даслаць навіну
Знайсці
09.12.2017 / 15:10 7

Зірніце на гэтыя міндальныя снежкі — гатуем нямецкае каляднае печыва 

Пакуль надвор'е не вельмі спрыяе святочнаму настрою, можна пастарацца стварыць яго хаця б на кухні. Рэцэптаў калядна-навагодняй выпечкі розных краін і народаў у мяне назапасілася столькі, што вочы разбягаюцца — з чаго пачаць, як паспець пераспрабаваць хаця б малую частку?

Традыцыйна я вырашыла пайсці шляхам найменшага супраціву і адштурхнуцца ад таго, што тэрмінова патрабавала прыгатавання. У халадзільніку зноў «сумавалі» яечныя бялкі, а пад руку вельмі дарэчы трапіўся рэцэпт «міндальных зорачак з цынамонам» з кнігі Ірыны Чадзеевай, які сама яна знайшла ў нямецкай кнізе каляднай выпечкі. Праўда, акурат зорачкі ў мяне не атрымаліся (ніжэй раскажу, чаму), але на смаку печыва гэта, на шчасце, ніяк не адбілася.

Павялічыць выяву

Вам спатрэбіцца:

  • 2 бялкі
  • 200 г цукровай пудры
  • 200 г міндальнай мукі
  • 1 ч.л. цынамону

Як гатаваць:

1. Бялкі ўзбіць міксерам у шчыльную пену.

2. Дадаць прасеяную цукровую пудру, перамяшаць. Адкласці тры сталовыя лыжкі сумесі для глазуры. 

3. Дадаць міндальную муку (яе можна зрабіць і самому, дробна парубіўшы міндаль у кавамолцы) і цынамон, замясіць цеста. Міску з цестам прыкрыць і паставіць у халадзільнік на гадзіну-дзве.

4. Далей па рэцэпце меркавалася раскачаць цеста на пасыпаным цукрам стале ў пласт таўшчынёй каля 0,5 см і выразаць з яго зорачкі. Я сумленна паспрабавала гэта зрабіць, але цеста атрымалася неймаверна ліпкім (ці то гэта звязана з якасцю мукі, ці то бялку было зашмат). Калі раскачаць яго яшчэ так-сяк удалося, то выразаць акуратныя зорачкі і адляпіць іх ад стала — ужо ніяк. Таму я вырашыла не мучыцца і змочанымі ў халоднай вадзе рукамі хутка наляпіла маленькіх круглых пячэнек. 

5. Печыва змазаць адкладзенай глазурай, выкласці на бляху і пакінуць падсыхаць пры пакаёвай тэмпературы на некалькі гадзін (найлепей на ноч). 

6. Выпякаць 10-15 хвілін на 160°С. Калі баіцеся, што бялок не прапячэцца, патрымайце даўжэй, але ў ідэале печыва не павінна зарумяніцца. 

У выніку ў мяне атрымаліся не зорачкі, а «снежкі» — ну а што, таксама цалкам зімовы і святочны выгляд:) 

Павялічыць выяву

Гатуйце таксама:

Юлія Міцкевіч

0
ЮМ / адказаць
10.12.2017 / 17:42
хамса , сёння не было магчымасці, на жаль. Спадзяюся, усе нагуляліся і наглядзеліся на казку ўжывую! :)
0
хамса / адказаць
10.12.2017 / 19:12
шкада - у вас асаблівыя фота.. у вас два несумненныя таленты - фатаграфаваць і гатаваць)
0
Žvir / адказаць
10.12.2017 / 19:35
ЮМ , cha ! marcypan ! Kaštavaū marcypan, bo jon uvachodzic` u sklad cukierak "Mozart", i mnie niejak davialosia ich pakaštavac`. A ja čamusci cakaū na smak mindaļnych arechaū (ci jak ich tam ?), ich, solienyja, pad piva byvaje hryzu. Marcypan, ščyra kažučy, mnie nie padabajecca, tamu ūsciesusia toļki zniešnim vyhliadam Vasych kandytarskich zvajaņniaū. :)
Паказаць усе каментары
Каб пакінуць каментар, калі ласка, актывуйце JavaScript у наладах свайго браўзера
пїЅпїЅпїЅ пїЅпїЅпїЅпїЅпїЅ, пїЅпїЅпїЅпїЅпїЅпїЅпїЅпїЅпїЅ JavaScript пїЅ пїЅпїЅпїЅпїЅпїЅпїЅпїЅ пїЅпїЅпїЅпїЅпїЅпїЅ пїЅпїЅпїЅпїЅпїЅпїЅпїЅ, пїЅпїЅпїЅ пїЅпїЅпїЅпїЅпїЅ пїЅпїЅпїЅпїЅпїЅ пїЅ пїЅпїЅпїЅпїЅпїЅпїЅпїЅ
пїЅпїЅпїЅпїЅпїЅпїЅпїЅпїЅпїЅпїЅпїЅ...
Каб скарыстацца календаром, калі ласка, актывуйце JavaScript у наладах свайго браўзера
2017 2018 2019
ПН АЎ СР ЧЦ ПТ СБ НД
1 2
3 4 5 6 7 8 9
10 11 12 13 14 15 16
17 18 19 20 21 22 23
24 25 26 27 28 29 30
31