Даслаць навіну
Знайсці
6
Дай Дорогу / адказаць
07.12.2017 / 09:54
Как полесский диалект отличается от классического белоруского! Интересно так посмотреть. 
0
МатрУна / адказаць
07.12.2017 / 10:00
паглядзела з вяликим задавальненнем . Дзякуй .
3
Мордехай В. / адказаць
07.12.2017 / 10:02
Звярніце ўвагу, каток не атрымаў ні малачка, ні ежы. Біце яго, катафілы.
5
сiвы / адказаць
07.12.2017 / 10:19
Нiхто яго не пячэ у апошния 70 год,а вось дрожджы купляюць з кожным годам усе болей,бо ,,без дражджэй нi толькi хлеб не вырасьце,,... А лазьнi раней былi адна на некалькi дамоу,а цяпер бадай у кожнага,бо...
0
МатрУна / адказаць
07.12.2017 / 10:37
а яшчэ тольки што паглядзела пра вёску Бярозаука Калинкавицкага раёна . Жанчынка , што играе на гармонику и спявае ну проста цуд (!) Добрыя ролики робиць аутар . Маладзец.
1
сергей / адказаць
07.12.2017 / 11:01
Без опоры на прошлое , будущего не построишь. Строим параллельный, абстрактный мир, бетонные норы, супермаркеты с мусорной едой, девайсы стали смыслом жизни. Каждому, всеми силами нужно помогать возрождать  то, что утеряно за период советской власти, пака окончательно не утеряны истинные ценности.
1
Яўген / адказаць
07.12.2017 / 11:02
Вялікі дзякуй за мой родны дыялект!!! Палессе прыгожае як зажды. Мая маці таксама пячэ свой хлеб. Смачна ммм....
0
Святлана / адказаць
07.12.2017 / 11:02
Заўсёды з задавальненнем гляджу гэту праграму. Вядоўца такі файны!
0
Оля / адказаць
07.12.2017 / 11:39
"Вяскоўцы" - геніяльная праграма Белсата. Выдатная, яскравая, з гумарам, з дабрынёю да людзей робленая. Я ў захапленьні ад талентаў аператара і Віктара Шукеловіча! Дзякуй шчыры ўсім стваральнікам!
2
Как полесский диалект отличается от классического белоруского! / адказаць
07.12.2017 / 11:46
У расейцаў большых праблем няма.Дарэчы, тыя вёскі, дзе гавораць клясычна ў беларускае мове, імперцы аддалі ў большасьці нашым суседзям.
1
Бува й так... / адказаць
07.12.2017 / 12:40
Рідне село мого діда
0
Гаспадыня / адказаць
07.12.2017 / 12:51
Вясёлая перадача, прыемны вядучы. Падабаецца, што адначасова і з гумарам, і з павагай. І вопыт можна пераняць, і традыцыі зафіксаваць. А то большасцю пра старых здымаюць сумныя перадачы. А яны ж часта такія вясёлыя, такія гумарысты!
0
свірепый націоналіст / адказаць
07.12.2017 / 13:26
Ну, як цётка збіла з панталыку шаноўнага знаўцу белалускіх дыялектаў сп.Шукеловіча.          " Ці мясіцемеш?" Адказ: "Мясіціму". Думаю,Віктар ведае гэтую форму будучага часу. Старажытную.адметную. Проста рпагучала нечакана,непрыдумана,натуральна.
7
Моё имя / адказаць
07.12.2017 / 16:26
"традиционным способом — в печи" ...))

Глупости , традиционный способ это не на дрожжах .. Дрожжи в современном виде придумали в 30 - е годы  в Германии  ...
Кто не верит поинтересуйтесь , что такое нынешние современные дрожжи и откуда "ноги растут" 




0
Фама няверуючы. / адказаць
07.12.2017 / 16:41
сiвы
Хлеб які з пшаніцы заўсёды пячэцца на дражжах. Можна дзеля смаку дадаваць закваску. Але дрожжы- асноўнае. 
Хлеб які з жыта пячэцца на малочна-кіслых бактэрыях - заквасцы.
У гэтай бабці ў дзежы (якую ніколі не мыюць) арганізаваўся сімбіяз малочна-кіслых бактэрыяў з дражжэвымі грыбкамі.
Рэч даволі вядомая. 
13
alex / адказаць
07.12.2017 / 17:30
Диалект, диалект... Какого языка диалект? 
18
Evg / адказаць
07.12.2017 / 18:21
Такая прымітыўная пастановачка....Паглядзіце людзі! На Беларусі хлеба няма - адна ліверка.:)
Цікавыя людзі, цікавы матэрыял, але вядучаму спачатку на курсы подрыхтоўкі праграм:)
А пластыкавая міска у дзіравай дзяжы....Гэта адпад !!!! Кіно для дзіцячага сада
1
Lila / адказаць
07.12.2017 / 19:08
alex, моя мама с Житомирщины, это тукраинское Полесье, там так же говорят.

10
р / адказаць
07.12.2017 / 19:37
Дай Дорогу ,це тим що то діалект не білоруської. а української мови 
0
Autary pragramy / адказаць
07.12.2017 / 20:31
...ale dziakuj za pragliad :)
Каб пакінуць каментар, калі ласка, актывуйце JavaScript у наладах свайго браўзера