Знайсці
19.07.2022 / 16:291РусŁacБел

Вось чаму нельга штодзень есці адно і тое ж

Сучасны свет навязвае высокі тэмп жыцця і прымушае працаваць на высокай хуткасці. Таму людзі часта адмаўляюцца ад карысных звычак — напрыклад, ад звычкі есці разнастайныя стравы. Якія гэта прынясе наступствы?

Фота: pixabay.com

Рэгулярнасць у харчаванні — гэта не заўсёды дрэннае рашэнне. Напрыклад, добра, калі вы можаце прымаць ежу ў адны і тыя ж прамежкі дня, калі не прапускаеце сняданак, абед і вячэру. Такая звычка дапамагае рэгуляваць рытм працы арганізма і палягчае некаторыя біяхімічныя працэсы, піша onet.pl.

Можа падацца, што калі есці адны і тыя ж прадукты, гэта таксама карысна для здароўя. Насамрэч гэта не так, нават калі ваш рацыён складаецца з выключна карысных прадуктаў. Аднастайнае харчаванне дрэнна ўплывае на разнастайнасць мікраарганізмаў у кішэчніку, неабходную для здароўя ўсяго арганізма.

Добры спосаб паклапаціцца пра кішэчную мікрафлору — есці 30 розных відаў раслін кожны тыдзень. Гэтая лічба можа здавацца вельмі вялікай, але насамрэч вы маеце выбар з усіх магчымых відаў садавіны, гародніны, арэхаў, злакаў і спецый.

Рэч не толькі ў кішэчных бактэрыях, але і ў харчовай каштоўнасці прадуктаў. На яе ўплывае сезоннасць прадуктаў і ўмовы іх вырошчвання, таму ў розны час года варта есці розную ежу. Навукоўцы сумняваюцца, што можна задаволіць харчовыя патрэбы арганізма, калі заўсёды есці адно і тое ж, але яны не супраць таго, каб вы елі любімую ежу часцей.

Ёсць вельмі карысныя прадукты, якія, калі іх есці шмат, могуць нашкодзіць здароўю. Возьмем, напрыклад, брокалі — у вялікіх колькасцях гэты безумоўна дыетычны прадукт можа выклікаць павелічэнне вагі і запор. Не трэба забываць і пра тое, што занадта вялікае ўжыванне вітамінаў можа мець свае дрэнныя наступствы.

Як жа зрабіць харчаванне больш разнастайным?

  • Калі вы маеце любімыя стравы, паспрабуйце іх трохі змяніць. Можна замяніць мучныя прадукты на больш карысныя: напрыклад, замест звычайнага хлеба ўжывайце цэльназерневы, а замест белага рысу — карычневы. Ці замяніце салату і агуркі на зеляніну з больш высокай харчовай вартасцю, напрыклад, на брокалі.
  • Дадайце ў свой рацыён бабовыя, бо ў іх шмат карыснага бялку. Калі робіце простыя макароны з соусам баланьезэ, дадайце ў іх фасолю, што значна павысіць харчовую каштоўнасць вашай стравы. Бабовыя асабліва важна ўжываць веганам і вегетарыянцам, бо яны дапамогуць замяніць недахоп бялку.
  • Не забывайце ўводзіць у рацыён карысныя тлушчы — ненасычаныя і паліненасычаныя, якія спрыяюць засваенню вітамінаў A, D і Е. Проста дадавайце ў вашы стравы арэхі, насенне і авакада.
  • Калі дадаць да сняданку некалькі порцый рознай садавіны, гэта будзе вельмі карысна для харчавання і павялічыць у вашым рацыёне колькасць добрых цукраў. Таксама падумайце над тым, каб дадаваць садавіну да вашых дэсертаў, бо яна зробіць іх смачнейшымі і больш вітаміннымі.

Лічыце гэтыя прадукты здаровымі? Гэта міф

Даследаванне: мужчынам да 40 гадоў нельга піць больш за чарку (не келіх!) піва ў дзень

Nashaniva.com

Хочаш падзяліцца важнай інфармацыяй
ананімна і канфідэнцыйна?

Клас
28
Панылы сорам
3
Ха-ха
4
Ого
1
Сумна
0
Абуральна
4
19.07.2022
Трэба менш выдумляць ды замарочвацца, ўжываць больш традыцыйнай для вашага краю ежы, бо да яе вы ўжо адаптаваныя генетычна. На фотцы да артыкула няма ні рыбы, ні мяса, ні птушкі. Ну, і хто на такой ежы ў нашых умовах вырасьце ? Правільна - дыстрафаны!
Каб пакінуць каментар, калі ласка, актывуйце JavaScript у наладах свайго браўзера
Каб скарыстацца календаром, калі ласка, актывуйце JavaScript у наладах свайго браўзера