Меню для продкаў: як на Радаўніцу «сервіруюць» магілы — фотарэпартаж Сяргея Гудзіліна
Абрад памінання памерлых на Радаўніцу бярэ свой пачатак яшчэ з дахрысціянскай пары, ён да сёння — адзін з найжывейшых. Якім чынам беларусы «сервіруюць» надмагіллі сваіх продкаў, глядзіце ў фотарэпартажы з могілак у Барысаве.
На Радаўніцу многія беларусы любяць прынесці на могілкі пачастунак, у тым ліку спіртное. Царква не ўхваляе гэтага, як і пакідання на могілках велікодных яек, зазначаючы, што галоўнае для нябожчыка — малітва.
На гэтую ж тэму: «Хрысціянскія дэмакраты заклікалі не піць на могілках на Радаўніцу».
0
0
0
0
0
0
Рэктар БДУКМ Наталля Карчэўская: Лаўрэат спецфонду па падтрымцы таленавітай моладзі адмовіўся застацца ў Мінску і папрасіўся на радзіму — у Нясвіжскі раён
 1
Куды схадзіць у Ноч музеяў, каб было цікава
 3
Каментары
Каб пакінуць каментар, калі ласка, актывуйце JavaScript у наладах свайго браўзера
Латушка расказаў, за што крытыкуе Ціханоўскую
 11
У Гомелі ўпіска скончылася 47 пратаколамі і 2 крыміналкамі. Гаспадар кватэры трапіў у калонію
 6
Дзяржаўныя СМІ называюць суддзю Шміта «дысідэнтам». А што насамрэч значыць гэта слова?
 6
Самым высокааплатным спартсменам у свеце прызналі Крышціяну Раналду — зарабляе $5 мільёнаў штотыдзень
Каб скарыстацца календаром, калі ласка, актывуйце JavaScript у наладах свайго браўзера